Salget av musserende øker

Salget av musserende vin har tatt av i år. Importen økte med over 70 prosent i mai og juni, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
Redaksjonen
24 Juli 2007 - 19:09

Det har vært så som så med sommer i år, men det har ikke det gått ut over salget av champagne og musserende vin. Ferske tall fra SSB viser at importen av musserende vin økte med over 70 prosent i mai og juni. Det var særlig spansk cava som sto for økningen, men også franske og italienske viner var populære, skriver NA24.no.
 
Mye champagne
Salget av champagne økte med 35 prosent. SSB samler inn tall fra alle importører, og mye tyder på at økningen i importen er rettet mot restaurantmarkedet.
 
Det ble importert musserende vin for 28 millioner kroner i mai og juni. Dette er en økning på 73,7 prosent fra samme periode i fjor. Tendensen viser at salget av musserende viner øker når folk har mer penger å rutte med.
 
Har penger
- Folk har mer penger mellom hendene, og ekte champagne er i utgangspunktet et kostbart produkt. Derfor ser vi en økning i salget i gode tider, sier fagsjef Halvor Bing Lorentzen hos Vinmonopolet.
 
- Champagne-salget er en liten, bitte liten, del av totalsalget. Vi selger mye mer musserende vin fra andre områder enn Champagne, forteller Lorentzen.
 
Mest cava-import
Når det gjelder cava-importen, er det i mai og juni importert rundt tre fjerdedeler av det totale volumet som ble importert i hele 2006.
 
Selv om musserende vin utgjør en liten del av total vinimport, utmerker den sterke økningen seg i forhold til andre drikkevarer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her