Salget av musserende øker

Salget av musserende vin har tatt av i år. Importen økte med over 70 prosent i mai og juni, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Det har vært så som så med sommer i år, men det har ikke det gått ut over salget av champagne og musserende vin. Ferske tall fra SSB viser at importen av musserende vin økte med over 70 prosent i mai og juni. Det var særlig spansk cava som sto for økningen, men også franske og italienske viner var populære, skriver NA24.no.
 
Mye champagne
Salget av champagne økte med 35 prosent. SSB samler inn tall fra alle importører, og mye tyder på at økningen i importen er rettet mot restaurantmarkedet.
 
Det ble importert musserende vin for 28 millioner kroner i mai og juni. Dette er en økning på 73,7 prosent fra samme periode i fjor. Tendensen viser at salget av musserende viner øker når folk har mer penger å rutte med.
 
Har penger
- Folk har mer penger mellom hendene, og ekte champagne er i utgangspunktet et kostbart produkt. Derfor ser vi en økning i salget i gode tider, sier fagsjef Halvor Bing Lorentzen hos Vinmonopolet.
 
- Champagne-salget er en liten, bitte liten, del av totalsalget. Vi selger mye mer musserende vin fra andre områder enn Champagne, forteller Lorentzen.
 
Mest cava-import
Når det gjelder cava-importen, er det i mai og juni importert rundt tre fjerdedeler av det totale volumet som ble importert i hele 2006.
 
Selv om musserende vin utgjør en liten del av total vinimport, utmerker den sterke økningen seg i forhold til andre drikkevarer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen