Samarbeid om smak

Det internasjonale smak- og kvalitetsinstituttet (iTQi) innleder et strategisk samarbeid med to europeiske kokkeorganisasjoner.
Redaksjonen
05 Februar 2007 - 15:02

The International Taste & Quality Institute, iTQi, skal samarbeide med britiske Academy of Culinary Arts og spanske Federación de Asociaciones de Cocineros (FACYRE).

Avtalen gjør at utvalgte medlemmer av disse to anerkjente organisasjonene for profesjonelle kokker skal delta aktivt i juryen under iTQis årlige smakinger.
 
Academy of Culinary Arts er Storbritannias ledende profesjonelle forening for kokker og konditorer. Organisasjonen har prinsen av Wales som sin høye beskytter.
 
Den spanske Federación de Asociaciones de Cocineros har 21 regionale undergrupper og har flere enn 8 000 medlemmer.

Ekspertise
- Vi er spesielt fornøyd med å bli knyttet nært opp til iTQis evalueringsprosess når det gjelder smaking, og å promotere den beste maten og de beste drikkevarene. Vår ekspertise er bygget opp over mange år og vil bidra til at iTQis rykte som uavhengig og profesjonell vil gjenoppstå, sier organisasjonens president Salvador Gallego i en pressemelding.
 
iTQi er verdens ledende uavhengige organisasjon for kokker og sommelierer. Hovedjobben er å dømme, hedre og promotere mat og drikke av aller beste kvalitet.

Produktevalueringen blir gjort av juryer som er sammensatt av anerkjente europeiske kokker, eksperter på drikke og sommelierer, medlemmer av europas 10 mest prestisjefylte kulinariske organisasjoner og foreningen Association de la Sommellerie Internationale, som har flere enn 40.000 medlemmer over hele verden.
 
Promotering
Utmerkelsen The Superior Taste Award, som blir gitt av iTQi, blir brukt av hundrevis av multinasjonale og lokale selskaper i flere enn 60 land. Utmerkelsen blir brukt til å promotere mat- og drikkeprodukter. Utmerkelsen gjør at produsenter og salgsledd blir knyttet opp til kvalitet når det gjelder smak - noe som er viktig for konsumentene.
 
Allerede nå er det mulig å levere produkter til Superior Taste Award 2007.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her