Samuelsson åpner restaurant i Oslo

Samuelsson åpner restaurant i Oslo

Lover «fun dining» i Royal Christiania Hotel.

Kitchen & Table er navnet på restaurantkjeden kjendiskokken Marcus Samuelsson nå tar med seg til Oslo og Royal Christiania Hotel ved Jernbanetorget.

– Restaurantdrift har tradisjonelt kommet i andre rekke for et hotell. Jeg vil endre det bildet. Mitt mål er å skape en møteplass for hotellets gjester, men også et sted hvor byens egen befolkning kan føle seg hjemme. Jeg har greid det i Sverige, og jeg skal greie det her, sier Samuelsson til osloby.no.

Han har åpnet restauranter i New York, Göteborg og Stockholm før han kommer til Oslo med et konsept basert på 30 prosent lokale råvarer og mattradisjoner, mens 70 prosent hvor inspirasjonen er hentet rett fra hjertet av New York.

– Prinsippet er enkelt. Vi skal ikke være dyre. Du kan spise en burger og drikke en øl, eller du kan spise 4-retters middag. Det er opp til deg, men jeg vil bort fra tanken om at det å spise ute må være stivt. Jeg bruker å si at jeg har gått fra «fine dining» med to duker, høye priser og stiv atmosfære, til «fun dining» hvor du kan komme som du vil, og spise så mange retter du ønsker, sier Samuelsson til nettstedet.

Restauranten skal etter planen åpne i løpet av august.

LES OGSÅ: Kari Innerå forlater Fru K.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen