San Valentin renvasket

Etter at politietterforskning knyttet til en forgiftningssak i Arendal nå er avsluttet, er Torres-vinen San Valentin frikjent.
Redaksjonen
03 Juni 2009 - 11:24

Politiets konklusjon i etterforskningen er at det ikke var hvitvinen San Valentin som forgiftet den uheldige Arendals-mannen. Giftstoffet var tilført flasken på stedet trolig som en hevnaksjon overfor offeret. Den skyldige er nå siktet og varetektsfengslet i saken.

Vinen er nå frikjent og salget gjenopptatt etter den midlertidige salgsstansen.

- Vi er svært glade for at denne populære vinen nå er i salg igjen og at etterforskningen har bekreftet det vi har ment hele tiden, nemlig at forgiftningen ikke kan ha skjedd hos produsenten eller under distribusjon, sier Country Manager Christian Almstrøm hos Torres & Partners Norway.

Samarbeidet med politiet
Produsenten Torres og den norske importøren har samarbeidet nært med både politiet og Vinmonopolet etter at en 59 år gammel mann i Arendal ble alvorlig forgiftet for halvannen uke siden. Blant annet har man bidratt med å avklare hvor den aktuelle vinflasken er kjøpt og med analyser av vinpartiet fra 2005.  Gjennom dette har man kunnet eliminere at forgiftningen skyldes forhold hos produsenten.

- Vinmonopolets beslutning om å stanse salget midlertidig var helt riktig i den situasjonen man hadde for en uke siden. Da var årsaken til forgiftningen ukjent og både Vinmonopolet og vi mente da at det var riktig å holde tilbake vinen til saken var oppklart. Nå er årsaken kjent, og man kan som tidligere være helt trygg ved kjøp av vinen, sier Almstrøm.

Omfattende undersøkelser
San Valentin er en av de mest populære hvitvinene i Norge, hvert år blir det solgt om lag 200.000 flasker av denne vinen på Vinmonopolet alene.

Kvalitetskontroll har høy prioritet hos Torres og det legges stor vekt på dokumenterbarhet i alle ledd av produksjonen. I hele sin over 200 år lange historie har vinhuset aldri opplevd en hendelse av samme karakter som i Arendal. Saken har de siste dagene hatt høyeste prioritet hos konsernledelsen i Torres. Konsernet har gjennomført omfattende interne undersøkelser og har stilt sin kompetanse og ressurser til rådighet for politiet og Vinmonopolet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her