Sancerre truer INAO

Sancerre truer INAO

Vurderer å trekke seg ut av det franske appellasjonssystemet.

Den franske vinverden har i dag mer enn 300 appellasjoner som er godkjent av INAO (Institut national de l'origine et de la qualité).

Nå truer imidlertid Sancerres vinprodusenter og foreningen Union Viticole Sancerroise (UVS) med å gå ut av ordningen. Årsaken er at INAO vil stenge sitt regionskontor i Sancerre. Det innebærer i så fall at Sacncerre-produsentene får 200 kilometers reisevei til nærmeste kontor i Tours, skriver vinavisen.dk.

Appellasjonsmyndighetene skal spare penger, og kontoret i Sancerre blir etter planen et av ti kontorer som skal legges ned. I dag har INAO 25 regionskontorer.

UVS har i første omgang anbefalt medlemmene å holde tilbake medlemskontiogenten til INAO. Flere produsenter skal likevel være skeptiske til å gå ut av ordningen fordi AOC-godkjenningen fungerer godt som markedsføring av vin i både hjemme- og eksportmarkedet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen