Sancerre truer INAO

Sancerre truer INAO

Vurderer å trekke seg ut av det franske appellasjonssystemet.

Den franske vinverden har i dag mer enn 300 appellasjoner som er godkjent av INAO (Institut national de l'origine et de la qualité).

Nå truer imidlertid Sancerres vinprodusenter og foreningen Union Viticole Sancerroise (UVS) med å gå ut av ordningen. Årsaken er at INAO vil stenge sitt regionskontor i Sancerre. Det innebærer i så fall at Sacncerre-produsentene får 200 kilometers reisevei til nærmeste kontor i Tours, skriver vinavisen.dk.

Appellasjonsmyndighetene skal spare penger, og kontoret i Sancerre blir etter planen et av ti kontorer som skal legges ned. I dag har INAO 25 regionskontorer.

UVS har i første omgang anbefalt medlemmene å holde tilbake medlemskontiogenten til INAO. Flere produsenter skal likevel være skeptiske til å gå ut av ordningen fordi AOC-godkjenningen fungerer godt som markedsføring av vin i både hjemme- og eksportmarkedet.

Forsiden akkurat nå

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen