Sassicaia i Norge

For første gang kan du nå få kjøpt Italias - og en av verdens mest berømte viner - i Norge. Importøren Palmer & Co har besøkt Tenuta San Guido i Bolgheri på Toscanakysten og fått til en distribusjonsavtale med Marchese Nicolo Incisa della Rochetta.
Redaksjonen
17 August 2004 - 02:00

SASSICAIA - Italias mest berømte vin
I 1968 ble den første årgangen av Sassicaia tappet som Vino da Tavolo - bordvin. I 1994 fikk den egen DOC Sassicaia. Det engelske vintidsskriftet Decanter Magazine arrangerte en vinsmaking i London i 1978 hvor blant annet de profilerte vinpersonlighetene Hugh Johnson, Serena Sutcliffe og Clive Coates satt i panelet. Sassicaia 1972 ble her kåret til den beste cabernet sauvignon blant 33 av verdens beste viner fra 11 land. Siden har Sassicaia av Hugh Johnsen blitt beskrevet som Italias beste vin og 1985-årgangen oppnådde 100 poeng hos Robert Parker. Sassicaia er en av svært få Italienske viner som selges på auksjoner verden over, og en flaske av 1985-årgangen oppnådde i New York i 2001 hele 20 000 kr. pr. flaske.

Vinen får år etter år tre glass i den italienske vinguiden Gambero Rosso og ble i sommer omtalt av Christer Berens på P4 som Italias desidert beste vin. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe Sassicaia rimeligere verken i Bolgheri eller andre utland enn det tilbudet du her får. 2001 er dessuten en flott årgang.

Tenuta San Guido lager ytterligere en vin - Guidalberto. Denne ble lansert første gang i 2000. Vinmarken ligger inntil Sassicaia og vinen uttrykker allerede god fylde, er velbalansert og strukturert med avrundede tanniner. Den trenger litt tid i kjelleren. 2002 årgangen i dette området må klimamessig ikke forveksles med områder som fikk mye regn. Her ble det høstet modne og perfekte druer på grunn av mye sol og vind som er typisk for kystsonen.

Guidalberto della Gheradesca, som levde på begynnelsen av 1800-tallet, var en pioner i moderne landbruk i Bolgheri-området. Det var han som plantet den berømte sypressalleen som fører til Bolgheri og som nå er et nasjonalt landemerke i Italia.

Følgende viner kommer til Norge:
w Sassicaia DOC 2001
kr. 630 + mva
100% Cabernet Sauvignon
Selges i trekasser á 12 flasker
Kun 300 flasker

w Guidalberto IGT 2002
kr. 310 + mva
45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Selges i kartonger á 6 flasker
Kun 480 flasker

Vinene vil være klar for levering primo oktober 2004.
Faktura utstedes ved bestilling.
Først til mølla...............
Send din bestilling til anders.christiansen@palmer.no
Ring 24 11 56 70 for spørsmål.

Les mer
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her