Sassicaia i Norge

For første gang kan du nå få kjøpt Italias - og en av verdens mest berømte viner - i Norge. Importøren Palmer & Co har besøkt Tenuta San Guido i Bolgheri på Toscanakysten og fått til en distribusjonsavtale med Marchese Nicolo Incisa della Rochetta.
Redaksjonen
17 August 2004 - 01:00

SASSICAIA - Italias mest berømte vin
I 1968 ble den første årgangen av Sassicaia tappet som Vino da Tavolo - bordvin. I 1994 fikk den egen DOC Sassicaia. Det engelske vintidsskriftet Decanter Magazine arrangerte en vinsmaking i London i 1978 hvor blant annet de profilerte vinpersonlighetene Hugh Johnson, Serena Sutcliffe og Clive Coates satt i panelet. Sassicaia 1972 ble her kåret til den beste cabernet sauvignon blant 33 av verdens beste viner fra 11 land. Siden har Sassicaia av Hugh Johnsen blitt beskrevet som Italias beste vin og 1985-årgangen oppnådde 100 poeng hos Robert Parker. Sassicaia er en av svært få Italienske viner som selges på auksjoner verden over, og en flaske av 1985-årgangen oppnådde i New York i 2001 hele 20 000 kr. pr. flaske.

Vinen får år etter år tre glass i den italienske vinguiden Gambero Rosso og ble i sommer omtalt av Christer Berens på P4 som Italias desidert beste vin. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe Sassicaia rimeligere verken i Bolgheri eller andre utland enn det tilbudet du her får. 2001 er dessuten en flott årgang.

Tenuta San Guido lager ytterligere en vin - Guidalberto. Denne ble lansert første gang i 2000. Vinmarken ligger inntil Sassicaia og vinen uttrykker allerede god fylde, er velbalansert og strukturert med avrundede tanniner. Den trenger litt tid i kjelleren. 2002 årgangen i dette området må klimamessig ikke forveksles med områder som fikk mye regn. Her ble det høstet modne og perfekte druer på grunn av mye sol og vind som er typisk for kystsonen.

Guidalberto della Gheradesca, som levde på begynnelsen av 1800-tallet, var en pioner i moderne landbruk i Bolgheri-området. Det var han som plantet den berømte sypressalleen som fører til Bolgheri og som nå er et nasjonalt landemerke i Italia.

Følgende viner kommer til Norge:
w Sassicaia DOC 2001
kr. 630 + mva
100% Cabernet Sauvignon
Selges i trekasser á 12 flasker
Kun 300 flasker

w Guidalberto IGT 2002
kr. 310 + mva
45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Selges i kartonger á 6 flasker
Kun 480 flasker

Vinene vil være klar for levering primo oktober 2004.
Faktura utstedes ved bestilling.
Først til mølla...............
Send din bestilling til anders.christiansen@palmer.no
Ring 24 11 56 70 for spørsmål.

Les mer
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her