Satser i Bodø

Erik Tostrup og Andreas Spørck på Svendgårds i Bodø utvider sitt lille restaurantimperium.

I midten av mai åpner de et helt nytt restauranthus på ruinene av Da Carlo.
 
Restauranten, baren og terrassen står slik det gjorde da Da Carlo la ned. Tostrup og Spørck har gitt et tilbud på driftsinventaret, men partene står langt fra hverandre.
 
- Stedet trenger fornyelse i alle ledd. Det meste av inventar er utslitt, og spesielt på kjøkkenet holder det ikke mål, sier Andreas Spørck som blir daglig leder.
 
Blir italiensk
Etter å ha vært i tenkeboksen har de to kommet fram til at det italienske skal rendyrkes.
 
- Vi skal bygge en vedfyrt pizzaovn hvor vi skal lage gode pizzaer og brød til både oss og Svendgårds. Jeg ser også for meg at vi lager rustikke kjøtt- og fiskeretter i gryter i steinovnen, sier Spørck til Avisa Nordland.
 
Uformelt
- Restauranten blir et uformelt sted med italienske klassikere, og det blir ingen oppdekking med hvite duker og vinglass. Lav terskel, lunt og trygt blir stikkordene, sier Tostrup.
 
Menyen skal favne bredt, og vinkartet skal speile det italienske med viner av høy kvalitet til priser som skal passe enhver lommebok.
 
Ombygging
Selv om det er lenge til åpning har de allerede nå en grov skisse til hvordan bar og terrasse vil bli brukt.
 
- I tilknytning til baren finnes et chambre separée som nesten ikke er brukt. Det er et utrolig lokale med havutsikt i to retninger. Det vil bli benyttet til selskaper og kanskje som avlastningsbar når det koker som mest i helgene.
 
- Terrassen blir litt mer moderne, og mens vinprofilen blir markant der og i restauranten, skal baren fokusere på skikkelige cocktails.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen