Satser i Vigeland

Stefan Widell satser på en italiensk restaurant i Vigeland.
Redaksjonen
15 Desember 2008 - 12:00

Steinovnsbakt pizza, hjemmelagd pasta og salater står på menyen.
 
- Om alt går etter planen starter vi opp i løpet av neste uke. Pastaen skal vi lage selv, og vi har en ekte pizzaovn med steinplater importert fra Italia. Vi skal ha take-away også, sier svenske Widell, som har bodd i Lindesnes kommune i litt over et år.
 
Nummer to
Lille Milano i Smijernsbakken 4 midt på Vigeland, blir småstedets andre restaurant.
 
Vigelands første restaurant i Hestehaven ble til en måned tidligere.
 
- Det er jo litt underlig at Vigeland aldri har hatt spisesteder; det er faktisk veldig synd, sier Widell, som allerede i fjor november startet restauranten Fyrgryta på Lindesnes fyr.
 
Han er ikke redd for konkurransen fra Spiseriet i Hestehaven.
 
- Nei, det er bare flott med to restauranter. Dessuten har de et helt annet konsept, og det er bra vi er ulike, sier Widell.
 
Elsker råvarer
Råvarer er viktig for Widell, og hans lidenskap for fersk fisk og skalldyr, var noe av grunnen til Fyrgrytas popularitet. Denne tradisjonen skal han videreføre på sin italienske restaurant.
 
Skal ikke skjenke
Restauranten med plass til 27 gjester har ikke skjenkebevilling, noe som var et bevisst valg fra Widells side.
 
- Siden vi har oppe både på dagtid og kveldstid, ville vi være en restaurant for både unge og eldre. Vi kommer til å basere oss på at folk kan spise lunsj og middag her. Men på sikt kan det kanskje være vi får det, sier han til Lindesnes Avis.
 
Widell skal drive Fyrgryta videre, i tillegg til å ha sin italienske restaurant åpen hver dag.
 
Widell er utdannet kokk fra Stockholm og var med i matlagingsprogrammet Mat og Behag på svensk TV4 to dager i uken på 80- og 90-tallet.
 
I 1997 flyttet han til Norge og Harstad,der han jobbet på Gammelbrygga. Deretter ble det «Damperiet» i Vesterålen, som etter hans overtagelse ble kåret til en av Norges beste fiskerestauranter.
 
Hans største suksess var derimot restauranten på Trane fyr på Hammerøya, hvor han jobbet fram til 2007.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her