Satser i Vigeland

Stefan Widell satser på en italiensk restaurant i Vigeland.

Steinovnsbakt pizza, hjemmelagd pasta og salater står på menyen.
 
- Om alt går etter planen starter vi opp i løpet av neste uke. Pastaen skal vi lage selv, og vi har en ekte pizzaovn med steinplater importert fra Italia. Vi skal ha take-away også, sier svenske Widell, som har bodd i Lindesnes kommune i litt over et år.
 
Nummer to
Lille Milano i Smijernsbakken 4 midt på Vigeland, blir småstedets andre restaurant.
 
Vigelands første restaurant i Hestehaven ble til en måned tidligere.
 
- Det er jo litt underlig at Vigeland aldri har hatt spisesteder; det er faktisk veldig synd, sier Widell, som allerede i fjor november startet restauranten Fyrgryta på Lindesnes fyr.
 
Han er ikke redd for konkurransen fra Spiseriet i Hestehaven.
 
- Nei, det er bare flott med to restauranter. Dessuten har de et helt annet konsept, og det er bra vi er ulike, sier Widell.
 
Elsker råvarer
Råvarer er viktig for Widell, og hans lidenskap for fersk fisk og skalldyr, var noe av grunnen til Fyrgrytas popularitet. Denne tradisjonen skal han videreføre på sin italienske restaurant.
 
Skal ikke skjenke
Restauranten med plass til 27 gjester har ikke skjenkebevilling, noe som var et bevisst valg fra Widells side.
 
- Siden vi har oppe både på dagtid og kveldstid, ville vi være en restaurant for både unge og eldre. Vi kommer til å basere oss på at folk kan spise lunsj og middag her. Men på sikt kan det kanskje være vi får det, sier han til Lindesnes Avis.
 
Widell skal drive Fyrgryta videre, i tillegg til å ha sin italienske restaurant åpen hver dag.
 
Widell er utdannet kokk fra Stockholm og var med i matlagingsprogrammet Mat og Behag på svensk TV4 to dager i uken på 80- og 90-tallet.
 
I 1997 flyttet han til Norge og Harstad,der han jobbet på Gammelbrygga. Deretter ble det «Damperiet» i Vesterålen, som etter hans overtagelse ble kåret til en av Norges beste fiskerestauranter.
 
Hans største suksess var derimot restauranten på Trane fyr på Hammerøya, hvor han jobbet fram til 2007.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen