Satser på biff

Bakgården Mat & Vinstue har tatt over de gamle lokalene til Mac Thors i Halden. Og satser på biff.
Redaksjonen
14 Oktober 2008 - 16:26

- Vi satser veldig på å være en god spiserestaurant, sier Jørn Nilsen, innehaver av Bakgården Mat & Vinstue  i Halden.
 
Bakgården Mat & Vinstue ligger i de gamle lokalene til Mac Thors.
 
Tidligere i år overtok Jørn Nilsen restauranten, og siden august har han holdt på med litt oppussing og ansettelse av kokker, kjøkkensjef og servitører.
 
Mye biff
- Vi holdt stengt i cirka én måned for å sette i stand stedet og for å få ansatt folk. Nå begynner det å falle på plass bemanningsmessig, sier Jørn Nilsen til Halden Dagblad.
 
Menyen på Bakgården Mat & Vinstue kjennetegnes av en satsing på biff.
 
- Vi har mye biff på menyen. Det er litt steakhouse-aktig. Men samtidig er det stor familievennlighet her. Vi har satset på at dette skal være en god spiserestaurant, med forretter, desserter, trerettersalternativer og barnemeny, sier Nilsen.
 
Viltaften
Fra mandag 20. oktober skal stedet holde formiddagsåpent, og allerede fredag 24. og lørdag 25. oktober kan gjestene få med seg noe spesielt på Bakgården Mat & Vinstue.
 
- 24. og 25. oktober inviterer vi til viltaften. Da har vi over 50 viltretter på buffet. Jeg har nå fått bekreftet at vi får inn bjørn og bever også, sier Jørn Nilsen.
 
På nyåret skal han dessuten åpne et eget kaffebrenneri.
 
- Her vil vi brenne kaffebønnene selv. Vi kommer til å sette sammen egne blandinger, og vi vil brenne med ulik styrke og varighet, sier Jørn Nilsen, innehaver av Bakgården Mat & Vinstue.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her