Satser på husmannskost

Calle Fegth og Credo i Trondheim starter med fransk husmannskost på hverdager.
Redaksjonen
13 Februar 2009 - 14:59

Bistromat har blitt en liten trend blant mange av Europas kjendiskokker. De siste årene har mange hoppet av Michelin-restaurantene og satset på egne, små matsteder med uhøytidelig inventar og mat fra kasseroller på bordet.
 
Nå starter Credo i Trondheim med det samme konseptet. I 2. etasje blir det fransk mat mellom klokken 16 og 22 alle hverdager.
 
I gryte
- Ideen har vi hentet fra Luns i København, og konseptet er mat som serveres i gryter eller kasseroller. Du får til og med kjelen satt på bordet. Utgangspunktet for hovedrettene vil være kjøtt som er kokt lenge, fra skank, bryst eller nakke, sier Credo-gründerne Tor Schjølberg og Calle Fegth til adressa.no.
 
Hele dyr
De to sier til avisen at dette er en slags nedsnobbing i forhold til det som serveres i 1. etasje, der kjøkkensjef Trond Aam fortsatt har store ambisjoner.
 
Men Aam har også ansvaret for den nye menyen i 2. etasje.
 
- Vi har alltid tatt inn hele slaktedyr på Credo, dermed har vi alle muligheter når vi nå skal lage bistromat. Alt som går i en gryte er aktuelt. Kall det gjerne fransk husmannskost. Det viktigste for meg er at det skal være svært gode smaker, sier Aam.
 
Utvider
Credo-baren har i mange år servert en rimelig dagens middag fra klokken 16 til 18. Nå utvider man altså spisetiden med fire timer, og innfører en meny der gjestene kan sette sammen en treretter til 275 kroner. I tillegg har bistroen eget vinkart med ti gode viner til en rimelig penge.
 
Først ute
- Prestisjen ligger i dagens kjøttgryte. Det er ingen som serverer bistromat på denne måten her i byen, kanskje ikke i Norge heller. Vi er nok først ute, ja. Men dette er en trend som nå kommer for fullt, sier Calle Fegth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her