Satser på husmannskost

Calle Fegth og Credo i Trondheim starter med fransk husmannskost på hverdager.
Redaksjonen
13 Februar 2009 - 14:59

Bistromat har blitt en liten trend blant mange av Europas kjendiskokker. De siste årene har mange hoppet av Michelin-restaurantene og satset på egne, små matsteder med uhøytidelig inventar og mat fra kasseroller på bordet.
 
Nå starter Credo i Trondheim med det samme konseptet. I 2. etasje blir det fransk mat mellom klokken 16 og 22 alle hverdager.
 
I gryte
- Ideen har vi hentet fra Luns i København, og konseptet er mat som serveres i gryter eller kasseroller. Du får til og med kjelen satt på bordet. Utgangspunktet for hovedrettene vil være kjøtt som er kokt lenge, fra skank, bryst eller nakke, sier Credo-gründerne Tor Schjølberg og Calle Fegth til adressa.no.
 
Hele dyr
De to sier til avisen at dette er en slags nedsnobbing i forhold til det som serveres i 1. etasje, der kjøkkensjef Trond Aam fortsatt har store ambisjoner.
 
Men Aam har også ansvaret for den nye menyen i 2. etasje.
 
- Vi har alltid tatt inn hele slaktedyr på Credo, dermed har vi alle muligheter når vi nå skal lage bistromat. Alt som går i en gryte er aktuelt. Kall det gjerne fransk husmannskost. Det viktigste for meg er at det skal være svært gode smaker, sier Aam.
 
Utvider
Credo-baren har i mange år servert en rimelig dagens middag fra klokken 16 til 18. Nå utvider man altså spisetiden med fire timer, og innfører en meny der gjestene kan sette sammen en treretter til 275 kroner. I tillegg har bistroen eget vinkart med ti gode viner til en rimelig penge.
 
Først ute
- Prestisjen ligger i dagens kjøttgryte. Det er ingen som serverer bistromat på denne måten her i byen, kanskje ikke i Norge heller. Vi er nok først ute, ja. Men dette er en trend som nå kommer for fullt, sier Calle Fegth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her