Scandic og Gastronomisk Institutt innleder samarbeid

Turister skal lokkes av nasjonale delikatesser fra Lindesnes til Nordkapp.

En studie gjennomført av Innovasjon Norge i Tyskland i 2005, viser at hele 70 prosent av de spurte syntes at lokal mat og matkultur var viktig når de valgte feriemål. Derimot er kunnskapen til det norske kjøkkenet heller liten.

Tidligere har det vært uttrykt misnøye fra turister over maten de har blitt servert en rekke steder i landet. Dette gjelder spesielt gruppereiseturistene som har opplevd å få servert de samme rettene fra nord til sør, ofte basert på halvfabrikata.
 
Dette ønsker Scandic å gjøre noe med, og de har nå innledet et samarbeid med Gastronomisk Institutt om utviklingen av et nytt matkonsept som vil kunne tilby et stort utvalg av norske retter. Rettene tar utgangspunkt i det tradisjonelle, og benytter selvsagt de beste norske råvarene. Mange av rettene har derimot en ny internasjonal touch til seg. Eksempler på retter som vil bli servert er varmrøkt torsk, steinbitkaker, betasuppe, svinenakke og lammepølser, med desserter som jordbærsuppe eller karamelliserte epler.
 
Våre tradisjonelle retter blir sett på som unike og spennende av turistene, og med en ny vri på rettene vil mange nordmenn også få øynene opp for norske råvarer og tradisjoner.
 
Kilde: Scandic Hotels

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen