Scandinavian Beverage Group (SBG) kjøper andeler i svensk selskap

Gjennom kjøpet av en minoritetsandel i Ancrona AB styrker SBG posisjonen som utfordrer til de store nordiske bryggeriene. Dette i følge en pressemelding fra Scandinavian Beverage Group.
Redaksjonen
05 Oktober 2001 - 01:00

SBG viser til den profesjonelle strukturen og kompetansen som Ancrona har om markedet som det viktigste rasjonal for å gå inn som eier i selskapet. Den umiddelbare effekten av denne integrasjonen er at selskapene etter transaksjonen blir betydelig sterkere i både det svenske og det nordiske markedet. Synergieffekter og samkjøring av selskapenes ulike funksjoner i Sverige vil gi både faglige og kommersielle muligheter. SBG er nå gjennom Ancrona og Bibendum den eneste leverandøren, ved siden av bryggeriene, som kan tilby en import - og distribusjonsløsning som dekker hele det svenske markedet.

SBGs Stefan Norberg uttaler: - Ancrona er blant de beste salgs- selskapene i det svenske markedet. Salgsstyrken har høy kompetanse kombinert med lang erfaring, og dekker hele markedet. Ancrona har mange spennende produkter -også innen andre områder enn drikker. Ancrona har dessuten en meget bra vinportefølje. SBG vil selvsagt ønske at Ancrona fortsetter med sin vekststrategi og slik støtte vårt videre arbeid.

Ancronas eiere og SBG har sammen etablert selskapet Bevco AB, som vil ha som hovedstrategi å jobbe med drikkevarer i det svenske markedet. Som en av de største importørene av drikkevarer i Skandinavia vil SBG få en unik mulighet til å bygge de sterkeste porteføljene. Dette gjelder for både drikker og matvarer. SBG og Ancrona har nå til sammen en omsetning på nærmere 540 millioner i det svenske markedet. Totalt har SBG inklusive bidrag fra Ancrona en omsetning på nærmere NOK 2,3 mrd. kroner i Norden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her