Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Dette gjør du med restene

 

Fisk i syrlig vinaigrette

Fremgangsmåte

Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"

Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.

Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.

Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.

Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne. Bland inn sitronskiver og koriander.

Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til. La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.

Mange deilige oppskrifter med makrell finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Sebalos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrell med spisskummen som i Marokko

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 ss
1 stk
1 stk
Krydderblanding:
4 ss
persille, hakket
stk

Fremgangsmåte

Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat. Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.

Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen. Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen. 

Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.

La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.

Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.

Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt. 

Se våre andre oppskrifter på helstekt fisk

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Yana Tatevosian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen