Sidersyltet makrell

Sidersyltet makrell

Fremgangsmåte

  1. Skjær gulrot, sjalottløk, selleri og syltet ingefær i skiver.
  2. Bland i resten av ingrediensene til laken, gi den et oppkok, og la den trekke i 5-10 minutter.
  3. Legg i makrellfilet og gi det hele et raskt oppkok.
  4. Ta kasserollen av varmen og avkjøl makrell i laken.

Server makrell med litt av laken, poteter og rømme.

Tips:
I stedet for lønnesirup kan du bruke flytende honning.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Syltet makrell med pepperrotrømme

Syltet makrell med pepperrotrømme

Fremgangsmåte

  1. Bland alt til laken og kok den i ca. 10 minutter.
  2. Rens makrellene og skjær dem i 2 til 3 cm tykke skiver.
  3. Legg dem i laken, gi dem et oppkok og ta kjelen av varmen. Avkjøl fisken i laken.
  4. Rør sammen alt til pepperrotrømmen og smak den til med salt og pepper.

Server den kalde fisken med pepperrotrømme, agurksalat og kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Syltet makrell med sommerlig følge

Syltet makrell med sommerlig følge

Fremgangsmåte

  1. Tørk av fisken med kjøkkenpapir.  Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Rist av overflødig mel.
  2. Varm oljen i en steikepanne. Steik filetene 2-3 minutter på hver sider til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir og overfør deretter til en glass- eller porselensform.
  3. Varm opp oljen i den samme pannen nok en gang (eller varm opp olje i en ren panne) og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt.
  4. Tilsett tabasco, pepper, laurbærblader, salt, tomatpuré, sherryeddik og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 10 minutter.
  5. Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til.
  6. Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn. Ta ut av kjøleskapet en time før servering.
  7. Skrap bort grønnsakene fra laken. Legg filetene på et serveringsfat og dryss over persille.

Server med rømme- og gulrotdressing, kokte nypoteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fisk i syrlig vinaigrette

Fisk i syrlig vinaigrette

Fremgangsmåte

  1. Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"
  2. Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.
  3. Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.
  4. Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider.
  5. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken.
  6. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.
  7. Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter.
  8. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne.
  9. Bland inn sitronskiver og koriander.
  10. Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til.

La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her