Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Vår og sommer er høysesong for makrell, før den blir for feit. Da er den bedre som røykt. Så det gjelder å nyte nå, enten fra fiskedisken eller om du er så heldig å få en på kroken neste gang du fisker. Makrellen er alltid sulten. 

Derfor kan det virke merkelig at den ikke er grønnmerket - altså at du kan spise så mye og ofte du vil av den. Men det har mye med internasjonale fiskeforvaltning å gjøre. Så får du makrell på kroken, ikke hiv den uti igjen, men lag noe skikkelig godt med utgangspunkt i en av oppskriftene. 

På de neste sidene finner du mange spennende måter å servere makrell på

Tips til den som har fått makrell på kroken og vil tilberede den med en gang: la fiske litt i romtemperatur en stund for å unngå at den krøller seg i stekepannen.

Her kan du lese enda mer om alt det gode makrellen byr på

Er du interessert i dybdekunnskap, finner du det her

Om det er enda flere makrelloppskrifter du leter etter, finner du alle her

 

 

Salat med makrell og rømmedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g
makrellfilet
12 stk
cherrytomat
24 stk
asparges
4 ss
rapsolje
salt og pepper
Salat:
1 stk
rødløk
1 pakke(r)
Rømmedressing:
1 ss
dill
6 ss
lettrømme
1 ss
majones
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

Varm opp grillen.

Skjær makrellfilet i biter. Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper. Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter.

La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.

Salat:
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel. Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat. Ha makrellen, cherrytomatene og aspargesen i salaten, og bland forsiktig sammen.

Rømmedressing:
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron. Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper. Server salat med makrell, rømmedressing og brød.

Tips:
Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrellsalat i potetlompe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Dressing:
1 stk
1 stk
0.5 ts

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på makrellfilet, og stek i olje til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Dressing Rens og finhakk chili. Finhakk kjernen av sitrongress og skjær tomat i terninger. Riv skall og press saften av lime. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og varm den til den nesten når kokepunktet.

Avkjøl den. Legg makrellfilet i med salat og persille, drypp over dressing og server.

Tips:
Du kan godt bruke tortillawraps i stedet for potetlompe.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Limemarinert makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Frys makrellen i 1 døgn.

Ta fisken ut av fryseren, dryss over grovt salt og la stå til den er halvtint. Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver.

Fordel makrellskivene på porsjonstallerkener. Finhakk ingefær. Riv skall og press saften av lime. Rør sammen ingefær, skall og saft av lime, olivenolje, rosépepper og salt, og hell over makrellskivene.  La det trekke i 10 minutter før servering.

Ha over salat og bladpersille. Server med brød ved siden av.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Marinert sashimi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sidersyltet makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Lake:
1 stk
1 ts
hvitvinseddik
2 ts

Fremgangsmåte

Skjær gulrot, sjalottløk, selleri og syltet ingefær i skiver. Bland i resten av ingrediensene til laken, gi den et oppkok, og la den trekke i 5-10 minutter.

Legg i makrellfilet og gi det hele et raskt oppkok.

Ta kasserollen av varmen og avkjøl makrell i laken.

Server makrell med litt av laken, poteter og rømme.

Tips:
I stedet for lønnesirup kan du bruke flytende honning.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Syltet makrell med pepperrotrømme

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
Lake:
1 l
1 ss
1 ts
ingefær, grovhakket
Pepperrotrømme:

Fremgangsmåte

Bland alt til laken og kok den i ca. 10 minutter.

Rens makrellene og skjær dem i 2 til 3 cm tykke skiver. Legg dem i laken, gi dem et oppkok og ta kjelen av varmen. Avkjøl fisken i laken.

Rør sammen alt til pepperrotrømmen og smak den til med salt og pepper.

Server den kalde fisken med pepperrotrømme, agurksalat og kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Syltet makrell med sommerlig følge

Fremgangsmåte

Lake:
Tørk av fisken med kjøkkenpapir.  Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Rist av overflødig mel. Varm oljen i en steikepanne. Steik filetene 2-3 minutter på hver sider til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir og overfør deretter til en glass- eller porselensform.
 

Varm opp oljen i den samme pannen nok en gang (eller varm opp olje i en ren panne) og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt. Tilsett tabasco, pepper, laurbærblader, salt, tomatpuré, sherryeddik og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 10 minutter. Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til.

Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn. Ta ut av kjøleskapet en time før servering.

Skrap bort grønnsakene fra laken. Legg filetene på et serveringsfat og dryss over persille. Server med rømme- og gulrotdressing, kokte nypoteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grillet makrell med lime og koriander, grillet ananas og nypotetsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 stk
2 ts
1 stk
lime, i tynne skiver
olje til pensling
Grillet ananas:
1 stk
1 stk
rød chili, renset og finhakket
Nypotetsalat:
500 g
1 ss
hakket gressløk
1 ss
hakket bladpersille
1 ts
hakket timian
Dressing:
0.5 ts
0.5 ts
1 ts
dijonsennep
3 stk
eggeplommer
3 ss
hvitvinseddik
1 ss

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk makrellene. Skjær noen skråsnitt tvers over ryggen. Dryss salt og pepper i buken og i ryggsnittene på fiskene. Fordel limeskiver og koriander i buken på fiskene. Pensle dem godt med olje og stek dem på grillen til de er gylne og gjennomstekt, 5-6 minutter på hver side.

Grillet ananas:
Skrell ananasen, skjær den i fire og skjær ut den harde midtstokkene. Dryss på finhakket chili og drypp over olje. Stek ananasen på grillen til den er så vidt varm, 3—4 minutter.

Nypotetsalat:
Kok potetene møre, del dem i to eller fire. Rens og finsnitt vårløkene. Bland poteter, vårløk, gressløk, persille og timian.

Dressing:
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Sett den over en kjele med kokende vann og rør til dressingen tykner. Bland dressingen med potetene. Server den nygrillede makrellen med det gode tilbehøret. Tips. Lag potetsalaten før du starter med grilling av fisk og ananas.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grillet makrell med foliebakte småpoteter og appelsinsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Makrell:
4 stk
2 ts
Appelsinsalat:
1 stk
vannmelonbåt
1.5 dl
Poteter i folie:
4 stk
2 ss

Fremgangsmåte

Makrell:
Rens fisken og skjær 3—4 skråsnitt over ryggen.
 
Bland salt, spisskummen og revet appelsinskall, dryss halvparten i snittene i ryggen på fiskene, resten i buken. Legg en stilk mynte i buken på hver fisk. Pensle dem rikelig med olje og stek dem 4-5 minutter på hver side, til du ser at ryggbenet begynner å løsne.
 
Appelsinsalat: 
Bruk den appelsinen skallet er revet av. Skjær bort den hvite hinnen og skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene, del dem i to. Rens og skjær vannmelon i små terninger. Strimle hodesalaten. Rør kesam sammen med limesaft og skall, smak til med salt og pepper og bland alle ingrediensene.
 
Poteter i folie:
Skrubb potetene godt, men behold skallet på. Skjær dem i skiver og legg dem på et stort flak aluminiumsfolie med smør i bunnen. Legg på de øvrige ingrediensene og hell i eplemost. Brett folien tett sammen rundt potetene og legg pakken på grillen med skjøten opp. Stek potetene i ca. 20 minutter, til de er møre. Server dem i foliepakken eller hell dem over i en dyp skål. De skal serveres med laken.
 
Server fisken med appelsinsalat og små poteter bakt i folie på grillen.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
Sitroncouscous
1 stk
1 stk
5 dl
Grillede grønnsaker
3 stk
1 stk
Paprikasaus
6 stk
paprika, røde
0.5 stk
0.5 stk
chili, rød

Fremgangsmåte

Rens makrellen godt og vask bort alt blod. Gni salt både i buken og utvendig.

Kutt sitron i skiver og fyll buken med dill og sitron. Surr hyssing (husk at denne må være fuktet godt først) rundt fisken slik at den holder seg sammen under grillingen - her kan du også bruke en fiskerist.

Pensle med olje. Grill makrellen i 3-4 minutter på hver side.

Sitroncouscous:
Finkutt løk og hvitløk og surr over middels varme i olje i en kasserolle til det blir gyllent. Kutt gulroten i små terninger og ha i sammen med løken - fres i ett minutt.

Hell over vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett couscous, rør rundt, ta gryten av varmen og la couscousen svelle i ca 5 minutter.

Finkutt vårløk og tilsett sammen med fersk, vasket spinat. Skvis en hel sitron over og vend sammen. Smak til med salt, pepper og kumin.

Grillede grønnsaker:
Kutt paprikaen i store skiver og legg på grillen. Når de får en sort hinne, legg de i en tett plastpose og la ligge til de blir litt kaldere. Da løsner skallet lettere.

Kutt squash i tynne strimler og grill raskt på grillen. Rens paprikaen og kutt i strimler. Bland squash og paprika. Sprinkle over noen dråper olivenolje og litt salt og pepper.

Paprikasaus:
Del paprikaen i to og ta ut kjernen. Pensle med olivenolje og grill til skinnet blir helt svart.

Hvis du bruker ovnen her kan du sette den på 200 grader og legge paprikaen på et steikebrett med aluminiumsfolie under. Legg paprikaen i en plastpose til den blir kaldere og ta av det brente skallet.

Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr i smør til løken er gylden. Hell over kyllingkraft og kok opp.

Ha alt i en blender sammen med paprikaen. Kjør til du får en fin, jevn saus. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Server den grillede makrellen med sitroncouscous, grillede grønnsaker og paprikasausen ved siden av.

Lyst på en annen oppskrift med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Fersk makrell

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Et lite tips som jeg lærte av japanske kolleger, dette kan med fordel gjøres om makrellen skal stekes på panne eller grilles.
 
Fileter fisken, deretter legges filetene med skinn-siden ned på en tallerken el. (husk at en del væske vil renne av filetene). Strø så en god mengde (prøv dere frem) finsalt på filetene og la dem ligge og modne i 8-10 timer, gjerne 12 i kjøleskap.
 
Ved steking i panne tørk av saltet og væsken, legg tørr direkte i panna, fett fra filetene vil så "skyte" ut. Resultatet er makrell med fantastisk konsistens og smak.
 
Prøv gjerne andre fete fiskeslag som ørret, laks, etc.
 

Sendt inn av

Foto: mtreasure

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekt og marinert makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ts
0.5 ts
Marinade:
1 stk
1 dl

Fremgangsmåte

Vend makrell i en blanding av mel, salt og pepper. Stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Marinade:
Rens og skjær gulrot, rødløk og hvitløk i tynne skiver, og hakk friske timianblader.

Stek grønnsakene og timian i olje til det begynner å bli brunt. Hell på hvitvinseddik og vann, tilsett laurbærblad, salt og pepper.

La marinaden koke i et par minutter, og hell marinaden over fisken.

Server makrellen med potet og salat ved siden av.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Stekt makrell i marinade

Fremgangsmåte

Fjern bein fra makrellfiletene, skjær noen snitt i skinnet og stek eller aller helst grill dem og la dem avkjøle.

Finhakk løk og hvitløk og bland dette med olje, hvitvin og hvitvinseddik. Smak til med salt, pepper, sukker paprika og tabasco.

Hell marinaden over makrellfiletene og la dem marinere ca 30 minutter. Det gjør imidlertid ikke noe om fisken blir liggende lengre i marinaden.

Du kan servere en salat til og denne friske avocadomosen. 

Kjør alt i mikser til glatt konsistens.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

   

Stekt makrell med rømmesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
1 ss
Agurksalat
0.5 ts
Rømmesaus

Fremgangsmåte

Agurksalat:
Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise.

Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.

Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.

Fisken og sausen:
Skjær ut filetene på makrellen.

Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.

Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.

Her finner du mange oppskrifter med makrell

Se flere nydelige salatoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Dampet makrell med appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

50 g
100 g
150 g
1 stk
Tilbehør
kokte poteter.

Fremgangsmåte

Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.

Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.

Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige. Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme. Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig. Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.

Serveres med kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrellruller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g
0.5 ts

Fremgangsmåte

Bland smør, persille, salt, pepper og olje i en skål. Rør godt sammen.
Legg et tykt lag av denne blandingen på filetene, rull dem sammen og fest med en trepinne. 
 
Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg makrellrullene tett i tett. Skjær en rødløk i skiver og stikk dem inn mellom makrellfiletene.
 
Tips:
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.
 
Stek i 20 minutter ved ca. 200 grader i ovnen.
 
Server med enten kokt ris eller poteter og kokte grønnsaker (som dampet blomkål og purre). Saus er overflødig fordi det blir masse kraft fra fisken.

Sendt inn av

Foto: denizunlusu

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sommerlig fisk med rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Rabarbra
1 ss
1.5 dl

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Mer om sommermat

Ta vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrell cuscatleca fra Guatemala

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 stk
1.5 ss

Fremgangsmåte

Varm olje eller margarin i en stor panne. Finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen. Del tomatene i små båter og legg dem i panna sammen med løken. La blandingen surre i 10 minutter.

Legg i rensede makreller og brun dem på begge sider. Hell vineddik og hvitvin eller eplesaft over. Strø over rikelig med salt og pepper. Dekk til med lokk og la retten trekke på svak varme i ca 15 minutter. Snu makrellen etter noen minutter.

Tips:
Om du fileterer makrellen, holder det med 8 minutter. 

Server direkte fra pannen med kokt ris eller poteter og en salat.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: laran2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fisk i syrlig vinaigrette

Fremgangsmåte

Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"

Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.

Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.

Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.

Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne. Bland inn sitronskiver og koriander.

Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til. La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.

Mange deilige oppskrifter med makrell finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Sebalos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrell med spisskummen som i Marokko

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 ss
1 stk
1 stk
Krydderblanding:
4 ss
persille, hakket
stk

Fremgangsmåte

Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat. Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.

Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen. Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen. 

Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.

La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.

Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.

Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt. 

Se våre andre oppskrifter på helstekt fisk

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Yana Tatevosian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen