Seier for Francesco

Fjorårets bronse ble i år snudd til seier for Francesco Azzarone.
Redaksjonen
07 Februar 2011 - 16:51

Francesco Azzarone, Grefsenkollen, var favoritt foran årets Nespresso NM for vinkelnere. Med bronse fra fjorårets mesterskap og fra nordisk på Island, var han helt klart den mest rutinerte som stilte opp.

Krevende oppgaver
Men Simon Zimmerman, Lysebu, har også en viss merittliste som hjalp ham til en andreplass i finalen. Nykommeren Kristian Bejer, Bølgen & Moi, hadde derfor tøffe utfordrere.

Og oppgavene i seg selv var så pass krevende at konkurranseerfaring kom godt med.

For det første hadde kandidatene lagt bak seg en tøff teoriprøve med 55 spørsmål samt en blindsmaking av to viner. For det andre var finaleoppgavene høyst originale.

Blindsmaking av 15 brennevin på 10 minutter er ikke for nybegynnere. Det er heller ikke det å få en hvitvin med plastkork som er korket og som skal dekanteres. TCA-en var tilsatt av arrangøren. Men ingen av kandidatene oppdaget korksmaken.

Mat og vin i kombinasjon inneholdt også feller, som at det skulle komponeres en meny til et sett av drikkevarer som de færreste har på menyen til daglig. Avslutningsritualet var å fordele innholdet av en dobbelmagnum Taittinger på valgfritt antall glass.

Champagne og Nespresso
Blandet grad av måloppnåelse gjorde at det ble tett i teten. Men Francesco fikk flest poeng og kan se frem til en tur til Taittinger sammen med årets Young sommelier-vinner, og en rolle som Nespresso-ambassadør.

Øvrige deltakere i NM var Klara Bjune, Simon Nyhus og Elin Lofthus, alle tre Bølgen & Moi, samt Espen Hermansen, Cru.

I juryen satt Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Merete Bø, DN, Knut-Espen Misje, Hall Toll og Aase E. Jacobsen, Apéritif.
 
Foto: Roger Kolbu
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her