Seier for Francesco

Fjorårets bronse ble i år snudd til seier for Francesco Azzarone.

Francesco Azzarone, Grefsenkollen, var favoritt foran årets Nespresso NM for vinkelnere. Med bronse fra fjorårets mesterskap og fra nordisk på Island, var han helt klart den mest rutinerte som stilte opp.

Krevende oppgaver
Men Simon Zimmerman, Lysebu, har også en viss merittliste som hjalp ham til en andreplass i finalen. Nykommeren Kristian Bejer, Bølgen & Moi, hadde derfor tøffe utfordrere.

Og oppgavene i seg selv var så pass krevende at konkurranseerfaring kom godt med.

For det første hadde kandidatene lagt bak seg en tøff teoriprøve med 55 spørsmål samt en blindsmaking av to viner. For det andre var finaleoppgavene høyst originale.

Blindsmaking av 15 brennevin på 10 minutter er ikke for nybegynnere. Det er heller ikke det å få en hvitvin med plastkork som er korket og som skal dekanteres. TCA-en var tilsatt av arrangøren. Men ingen av kandidatene oppdaget korksmaken.

Mat og vin i kombinasjon inneholdt også feller, som at det skulle komponeres en meny til et sett av drikkevarer som de færreste har på menyen til daglig. Avslutningsritualet var å fordele innholdet av en dobbelmagnum Taittinger på valgfritt antall glass.

Champagne og Nespresso
Blandet grad av måloppnåelse gjorde at det ble tett i teten. Men Francesco fikk flest poeng og kan se frem til en tur til Taittinger sammen med årets Young sommelier-vinner, og en rolle som Nespresso-ambassadør.

Øvrige deltakere i NM var Klara Bjune, Simon Nyhus og Elin Lofthus, alle tre Bølgen & Moi, samt Espen Hermansen, Cru.

I juryen satt Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Merete Bø, DN, Knut-Espen Misje, Hall Toll og Aase E. Jacobsen, Apéritif.
 
Foto: Roger Kolbu
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen