Seier for Norsk Vodka i EU

Diageo lanserte vodkaen Smirnoff Norsk i 2005. Etter press fra EU trekker nå Diageo vodkaen fra markedet.
Redaksjonen
07 September 2007 - 16:32

Da Diageo lanserte Smirnoff Norsk protesterte norske myndigheter mot dette. Her hjemme mente man at kun norsk vodka kunne bruke betegnelsen Norsk eller Norwegian. Nå har myndighetene fått medhold.
 
Gode nyheter
- Dette er gode nyheter for oss, sier Jan Tore Føsund, konsernsjef i Arcus-Gruppen.
 
Arcus står bak Vikingfjord vodka, en vodka som har hatt stor suksess i USA de siste årene.
 
Arcus har bevisst bygd opp en merkevare med produksjon og identitet som er 100 prosent norsk. Det er spesielt amerikanerne som har fått opp øynene for Vikingfjords norske identitet og unike produksjonsprosess.
 
Doblet salget
Salget av Vikingfjord har doblet seg hvert år siden introduksjonen i 2002 og i kommende år regner Arcus med å selge nærmere 1,5 millioner liter Vikingfjord i USA.
 
- Vi er svært tilfreds med det norske myndigheter har oppnådd i denne saken. Vi har en offensiv strategi for å bygge videre suksess for Vikingfjord vodka i eksisterende markeder som USA og Tyskland, og lanserer Vikingfjord i Kina, Spania og UK i løpet av 2008. Denne avgjørelsen styrker begrepet Norsk Vodka og merkevaren Vikingfjord i eksportmarkedene, sier Jan Tore Føsund.
 
Norske råvarer
Vikingfjord Vodka inneholder kun eksklusive norske råvarer. Dette gjelder alt fra potetene som vokser ved Mjøsas bredder til det krystallklare brevannet fra Jostedalsbreen.
 
I tillegg destilleres Vikingfjord gjennom en sekskolonners prosess og filtreres gjennom kull for å få frem den unike kvaliteten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her