Seier for Simon

Simon Zimmermann fra Lysebu er årets dyktigste unge vinkelner.
Aase E. Jacobsen
08 Februar 2010 - 19:00

20 år gamle Simon Zimmermann holdt det han la opp til i Young Sommelier-konkurransen for to år siden da han som førsteårs servitørlærling overrasket alle med sine kunnskaper. I årets utgave gikk han helt til topps, og det med overbevisning.

Dermed kan han se frem til en spennende opplevelse på Penfolds nyåpnete vinkjeller i London hvor han kan gjøre et dypdykk i gamle årganger av Penfolds' brede portefølje - med Grange på toppen.

Veien frem viktigst
Simon spaserte seg imidlertid ikke til seier, for i finalen hadde han konkurranse av Maren Bangen-Solheim (22) fra ORO som tok andreplassen, et avansement fra fjorårets tredjeplass. Og på tredjeplass Jon Hagevik fra Grefsenkollen.

Finalen omfattet blindsmaking av to viner, Gold Label Riesling Wold Blass 2005 og Beringer Old Vine Zinfandel 2007, ett brennevin, Tequila Jose Cuervo Reposado samt en liste med viner som skulle plasseres i riktig region og land. Ingen av finalistene fikk full skår, men hensikten med eksempelvis blindsmakingen er ikke å gjette riktig navn og årgang, derimot er det veien frem til konklusjonen som vurderes.

Rekruttering
I alt sju deltok i semifinalen som omfattet skriftlig blindsmaking av to viner og to brennevin samt en teorioppgave - alt på tid. De øvrige semifinalistene var Thomas Pedersen fra Baltazar, Peter Sand Dørstad fra Brasserie France, Ingjerd Eriksen Hovde fra Beer Palace og Elin Aske fra Utstein Kloster Hotel. De har nå ett år på seg til å forbedre formen foran neste års konkurranse. Formålet med denne konkurransen er å rekruttere kommende deltakere til NM for vinkelnere (lenke til årets).

Penfolds Young Sommelier 2010 som et samarbeid mellom Apéritif og Norsk Vinkelnerforening og ble avholdt for sjuende gang, fant sted på Oslo Militære Samfund 7. februar.

I juryen satt regjerende vinkelnerverdensmester Andreas Larsson, Arne Ronold, Master of Wine og redaktør i Vinforum, Mai Tjemsland, Master of Wine og restauratør, Knut-Espen Misje, Norsk Vinkelnerforening og restauratør, samt Aase E. Jacobsen, ansv. redaktør i Apéritif.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her