Seks kan bli Årets kokk

Smak '09 på Lillestrøm er arena for Årets Kokk 2009. Seks stykker skal kjempe om tittelen.
Redaksjonen
18 November 2008 - 18:00

Seks av landets beste kokker er kandidater til Bocuse d'Or og skal produsere to varmretter til 14 personer for en internasjonal jury.
 
Vinneren tar over stafettpinnen etter Geir Skeie, og skal delta i europamesterskapet i Sveits i 2010 og kanskje nå verdensfinalen i Lyon i Frankrike året etter.
 
Når poengene er talt opp på Lillestrøm, vil en av deltagerne vite at de neste to årene blir preget av trening. Bocuse d'Or er det største målet en kokk kan ha.
 
Kandidatene
Alexander Berg, (1982), fra Vestfossen i Øvre Eiker. Han er souschef på NB Sørensen i Stavanger.
 
Even Ramsvik, (1983), fra Sjøholt i Ørskog kommune. Even er kokk og medeier på Restaurant Oscarsgate i Oslo.
 
Gunnar Hvarnes, (1977), fra Larvik. Matfaglig konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.
 
Heidi Bjerkan, (1970) er fra Trondheim. Kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff.
 
Kari Innerå, (1982) kommer fra Andørja i Troms. Kjøkkensjef på Cru i Oslo, som åpner i slutten av november.
 
Sebastian Myhre, (1983) fra Oslo. Assisterende kjøkkensjef på Spisestedet Feinschmecker i Oslo.
 
Fin forsamling
Bocuse d'Or Norge består av de som har deltatt for Norge i Lyon tidligere. De ni medlemmene har tre verdensmestere. Det er Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem.
 
Medlemmene har nominert seks kandidater hver til Årets Kokk og rangert disse med poeng fra 6 til 1. De fem med høyest sammenlagt poengsum har fått tilbud om å delta i konkurransen.
 
I tillegg er den siste Norgesmesteren i kokkekunst kvalifisert. Det er Alexander Berg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her