Seks kan bli Årets kokk

Smak '09 på Lillestrøm er arena for Årets Kokk 2009. Seks stykker skal kjempe om tittelen.
Redaksjonen
18 November 2008 - 17:00

Seks av landets beste kokker er kandidater til Bocuse d'Or og skal produsere to varmretter til 14 personer for en internasjonal jury.
 
Vinneren tar over stafettpinnen etter Geir Skeie, og skal delta i europamesterskapet i Sveits i 2010 og kanskje nå verdensfinalen i Lyon i Frankrike året etter.
 
Når poengene er talt opp på Lillestrøm, vil en av deltagerne vite at de neste to årene blir preget av trening. Bocuse d'Or er det største målet en kokk kan ha.
 
Kandidatene
Alexander Berg, (1982), fra Vestfossen i Øvre Eiker. Han er souschef på NB Sørensen i Stavanger.
 
Even Ramsvik, (1983), fra Sjøholt i Ørskog kommune. Even er kokk og medeier på Restaurant Oscarsgate i Oslo.
 
Gunnar Hvarnes, (1977), fra Larvik. Matfaglig konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.
 
Heidi Bjerkan, (1970) er fra Trondheim. Kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff.
 
Kari Innerå, (1982) kommer fra Andørja i Troms. Kjøkkensjef på Cru i Oslo, som åpner i slutten av november.
 
Sebastian Myhre, (1983) fra Oslo. Assisterende kjøkkensjef på Spisestedet Feinschmecker i Oslo.
 
Fin forsamling
Bocuse d'Or Norge består av de som har deltatt for Norge i Lyon tidligere. De ni medlemmene har tre verdensmestere. Det er Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem.
 
Medlemmene har nominert seks kandidater hver til Årets Kokk og rangert disse med poeng fra 6 til 1. De fem med høyest sammenlagt poengsum har fått tilbud om å delta i konkurransen.
 
I tillegg er den siste Norgesmesteren i kokkekunst kvalifisert. Det er Alexander Berg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her