Selger «nazivin» på super’n

Selger «nazivin» på super’n

Etiketter med hakekors, Hitler og Mussolini skaper vrede.

Turister i den italienske kystbyen Rimini har kunne velge blant vinflasker med etiketter med Adolf Hitler, Benito Mussolini og svastika-tegnet. Synet har vakt forbauselse og avsky blant turister, skriver vinavisen.dk.

Det er imidlertid ikke første gang slike flasker har vært til salgs i italienske butikker. I fjor ble samme serie fjernet fra et supermarked i Verona etter klage fra en amerikansk turist. Samtidig rykket den italienske integrasjonsministeren Andrea Riccardi raskt ut med en fordømmelse av «nazivinene».

Serien kommer fra den italienske vinprodusenten Vini Lunardelli. Eieren, Alessandro Lunardelli, har framstilt den «historiske» serien siden 1995, og den inkluderer etiketter av Che Guevara, Winston Churchill, Karl Marx og Napoleon. I 2011 ble vinhuset saksøkt, men Villa Lunardelli vant i retten og har etter det fortsatt produksjonen av flaskene med de provoserende etikettene.

Vini Lunardelli selger 20.000 flasker av vinene i året, og ifølge eieren er det som regel turister som kjøper dem som artige gaver til venner og familie.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen