Send oss oppskriften på barnas julekakefavoritt

Spør barna dine om hvilke julekaker de har som favoritter. Bak kakene sammen med dem og bli med i den morsomme oppskriftskonkurransen der dere kan vinne flotte premier til hele familien.
Redaksjonen
17 November 2004 - 16:21

Det er VG Nett og Apéritif Nett i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) som arrangerer konkurransen. Hver dag mens den pågår legger vi en av de innsendte oppskriftene ut på begge nettstedene. Vil du sende med et bilde av kakene har du alle muligheter til det, men det er ingen betingelse for å delta.

Selvfølgelig vet vi alle at pepperkaker slår an hos de minste. I denne konkurransen ser vi imidlertid bort fra de berømte syv slagene og jakter på andre kaker som barna har som favoritter. Hvis poden elsker kaker med masse syltetøy i, eller minstejenta eplekake med rosiner og sukat, så send oss oppskriften.

Stor finale
Helt frem til 1. desember kan du sende oss oppskrifter, gjerne flere. Den 7. desember blir det stor finale der tre barn sammen med sine foresatte skal bake sine favorittjulekaker. Vi betaler reisen for én voksen og ett barn (pr. finalist) til Oslo, nærmere bestemt til melk.no sine lokaler hvor finalen finner sted.

En jury bestående av barnetv-kokken Ole Martin Alfsen, Camilla Agerup fra melk.no, Aase E. Jacobsen fra aperitif.no - og selvfølgelig barn med sans for gode kaker - kårer vinneren.

Flotte premier
w 1. premie er et weekendopphold for hele familien på Langedrag Naturpark.
w 2. og 3. premie er gavekort på skipakke til en verdi av kr. 1.500,-

Vi stiller bare tre krav:
- Oppskriften må være selvkomponert (av familien).
- Barna må ikke være eldre enn 12 år.
- Barna må kunne bake kakene selv.

Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn (barnets navn) og eventuell fotograf.

Fyll inn skjemaet nedenfor og klikk "send inn". Lykke til!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her