Serverte farlig ris

Mongolian Barbecue Restaurant i Bergen serverte ris som kunne matforgiftet gjestene.
Redaksjonen
13 Mai 2008 - 16:00

Risen hadde blitt oppbevart i 27 grader i nesten et helt døgn og ble varmet opp igjen dagen etter.
 
Det var Mattilsynet som oppdaget dette etter en uanmeldt inspeksjon ved 17 serveringssteder i Bergen i forrige uke.
 
På seks av stedene var ikke Mattilsynet fornøyd med det de fant. Resultatene av aksjonen var at 11 steder fikk karakteren bra, tre fikk mindre bra og tre fikk karakteren dårlig.
 
To steder måtte lukke dørene for spisegjester på grunn av hygieniske forhold.
 
Forbud
Mongolian Barbecue Restaurant fikk karakteren mindre bra, men ble ikke stengt. Restauranten fikk imidlertid omsetningsforbud på kokt ris.
 
Da Mattilsynet kom på inspeksjon hadde en del av risen allerede blitt oppvarmet og gitt til gjestene. Dette kan føre til at spisegjestene kan bli matforgiftet.

- Dette er veldig risikofylt og ikke tilfredsstillende i det hele tatt, sier seniorinspektør Hilde Berge i Mattilsynet til bt.no.

Etter besøket fra Mattilsynet varmer ikke restauranten opp den farlige risen igjen, den blir kastet. Verken ansatte eller gjester spiser oppvarmet ris.
 
Delvis stengt
Kafé Krystall ble delvis stengt på grunn av dårlige bygningsmessige forhold og mangelfull internkontroll.
 
Stengingen gjelder et tilstøtende bygg som er blitt brukt som garderobe og tilsynet mener at bygget er for vanskelig å få sikret mot skadedyr. I tillegg ble det oppbevart noe kjøkkenutstyr i bygget.
 
Dalia Kebab og Slottskroen fikk også Mindre bra som resultat. Begge fikk anmerkning for internkontroll som ikke var tilfredsstillende.
 
Fortsatt stengt
To serveringssteder har fortsatt ikke åpnet igjen etter at de ble stengt onsdag.
 
Kung Fu Fast Food fikk stengt matserveringen på grunn av svært dårlig orden i lokalene. Stedet hadde ikke personaltoalett og garderobeplass, og de manglet internkontroll.
 
Buzz Bar måtte stenge matserveringen på grunn av kjøkkenfasiliteter, dårlig renhold og orden, personaltoalett og garderober. Internkontroll var det heller ikke.
 
Bedre enn før
- Til tross for at det på tre steder ble avdekket så grove brudd at det medførte stenging av matservering og deler av virksomheten, er Mattilsynet likevel fornøyd med at hele elleve steder fikk karakteren bra, sier Berget.
 
Aspendos, Bergen Kebab, Casa Del Toro, Enhjørningen fiskerestaurant, Maharaja, Mr Chan, Møtestedet Erna, Neptun Restauranter Pascal, Pacific, To kokker og Trekroneren fikk karakteren bra.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her