Serverte langreist mat

Hotellkongen og miljøforkjemper Petter Stordalen hentet hvitfisk fra Columbia. Det er 1 000 mil unna Norge.
Redaksjonen
29 Mai 2009 - 10:00

Stordalen er ofte ute i media og snakker om kortreist mat på hotellene sine.
 
Han mener dessuten at samfunnet gjør for lite for å skaffe hotellgjestene hans kortreist mat.
 
Pangasius
Selv henter han hvitfisken pangasius i Colombia - 1000 mil unna, skriver Fiskaren.
 
Den langreiste maten ble nylig servert under en konferanse på Farris Bad i Larvik.
 
Dette er hotellet der Stordalen, i samarbeid med miljøkjendisekteparet Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen, har satset alt på å gi gjestene det beste av det beste.
 
Legger seg flat
Hotelldirektør Per Christian Andersen legger seg langflat.
 
- Det kommer ikke til å skje igjen, sier han.
 
- Kjøkkensjefen valgte denne fisken fra vår fiskeleverandør der og da, fordi den var tilgjengelig, enkel og grei, fleksibel og med en god pris. Det var ikke miljøhensyn som preget valget denne gangen, innrømmer Andersen.
 
- Slikt skal ikke skje, og vil ikke skje i fremtiden. Det paradoksale her er jo at vi var på kurs for å lære hvordan vi skal bli mer bevisste på slike ting som dette, akkurat når det skjedde, sier Stordalen til HegnarOnline.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her