Servitør-sølv og kokke-bronse i nordisk

Servitør-sølv og kokke-bronse i nordisk

Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.
Redaksjonen
21 April 2015 - 16:20

Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.

– Det er kjempebra med sølv, og resultatet var fortjent. Nivået var veldig høyt, og danskene fortjente å vinne. De presterte veldig bra, sier servitørlærlingene Frida Willard Bjørkvold og Mathias Toresen.

– Servicen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier Toresen.

Hektiske dager

Før en vinner kunne kåres måtte lærlingene gjennom en rekke konkurranseelementer i løpet av to dager.

Servitørene skulle dekke bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere and, sette rett vin til maten som kokkene tilberedte, samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.

Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en «mystery basket».

– Vi er godt fornøyd med medaljeplass, sier kokkelærling Arja Pedersen om bronsemedaljen i kokkeklassen.

– Det gikk best på lørdag både med hygiene og service, særlig etter andre rett. Men i starten var det litt hektisk, sier kokkekollega Kim Iamram.

 NHO Reiseliv var arrangør av konkurransen som fant sted i Trondheim 17. og 18. april.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her