Matkurs og vinkurs

Smak herlige pinot noir fra noen av verdens beste vinmarker

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake topp-viner fra Burgund
Foto: (klenova)

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake topp-viner fra Burgund

Denne ettermiddagen får du mulighet til å smake lekre rødviner fra et av verdens beste vinområder, blant annet serveres det en premier cru fra 1998.
08 Oktober 2017 - 17:10

Med perfekte forhold for vindyrking, riktig jordsmonn og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det viner i verdensklasse i Burgund. Områder som Côtes de Nuits, Côtes de Beaune og Côte Chalonnaise er berømte for sine uttrykksfulle og flotte viner laget på pinot noir. 

Vi får besøk av Eve Faiveley, eier av Domaine Faiveley, og smake noe av det aller ypperste fra dette tradisjonsrike området.

Erwan og Eve Faiveley.

Domaine Faiveley er godt kjent for alle burgundinteresserte og har siden etableringen i 1825 bygd seg opp til å bli områdets største vinmarkseier med 120 hektar vinmarker. Med sin filosofi om naturlig produsjon og lavt utbytte er de derimot langt fra størst i volum. Denne ettermiddagen skal du få smake viner fra noen av deres aller beste vinmarker.

Les mer om Faiveley her:

Smak elegante premier cru-viner i flere årganger

Eve vil denne ettermiddagen gi deg et innblikk i Burgunds fantastiske viner. Hun vil lære deg mer om hva som skiller Burgund fra andre vinområder og ikke minst om hvorfor vinene fra Faiveley år etter år høster så stor suksess. Her får du virkelig kjenne hvor stor innvirkning naturlig produksjon og jordsmonn har på vin når vi smaker delikate, røde burgundere fra ulike vinmarker og årganger. 

Gå ikke glipp av denne utrolige muligheten! Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på en helt uforglemmelig smaking!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her