Matkurs og vinkurs

Vinkurs lørdag 25. mars i Oslo

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake uimotståelige viner fra Barolo
Foto: (LaraBelova)

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake uimotståelige viner fra Barolo

Vi får storfint besøk fra Piemonte, nærmere bestemt Barolo, og skal smake oss gjennom ti viner som representerer regionen på sitt aller beste.
01 August 2016 - 13:00

Foredragsholder denne ettermiddagen er Guiseppe Vajra, eldste sønn i familien bak Azienda Agricola G.D Vajra. Guiseppe jobber med resten av familien full tid på vingården og er en del av teamet bak en rekke salgsuksesser på Vinmonopolet de siste årene.

Guiseppe, Aldo og Isidoro Vajra.
Guiseppe, Aldo og Isidoro Vajra.

Fantastiske Barolo

G.D Vajra produserer en lang rekke forskjellige viner og er aktive produktutviklere. Som en av veldig få i Piemonte produserer de blant annet viner av rieslingdruen. Øverst på tronen sitter derimot deres baroloer, kongen av italiensk vin. De høytliggende vinmarkene med relativt kjølig klima og kalkholdige jord bidrar til perfekte vekstforhold for nebbiolo, druen bak disse fantastiske vinene.

Guiseppe Vajra skal, i et par deilige ettermiddagstimer på flotte Louise Restaurant & Bar, vise frem det meste og det aller beste G.D Vajra har å by på. Han vil også fortelle mer om familiens historie i Piemonte og deres pasjon for bærekraftig og økologisk vingårdsdrift.

Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake disse skattene fra Piemonte, ta med deg dine venner, kolleger, kjente og kjære på en enestående smaking.   

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her