Matkurs og vinkurs

Vinkurs lørdag 25. mars i Oslo

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake uimotståelige viner fra Barolo
Foto: (LaraBelova)

Sett av en lørdag ettermiddag for å smake uimotståelige viner fra Barolo

Vi får storfint besøk fra Piemonte, nærmere bestemt Barolo, og skal smake oss gjennom ti viner som representerer regionen på sitt aller beste.
01 August 2016 - 13:00

Foredragsholder denne ettermiddagen er Guiseppe Vajra, eldste sønn i familien bak Azienda Agricola G.D Vajra. Guiseppe jobber med resten av familien full tid på vingården og er en del av teamet bak en rekke salgsuksesser på Vinmonopolet de siste årene.

Guiseppe, Aldo og Isidoro Vajra.
Guiseppe, Aldo og Isidoro Vajra.

Fantastiske Barolo

G.D Vajra produserer en lang rekke forskjellige viner og er aktive produktutviklere. Som en av veldig få i Piemonte produserer de blant annet viner av rieslingdruen. Øverst på tronen sitter derimot deres baroloer, kongen av italiensk vin. De høytliggende vinmarkene med relativt kjølig klima og kalkholdige jord bidrar til perfekte vekstforhold for nebbiolo, druen bak disse fantastiske vinene.

Guiseppe Vajra skal, i et par deilige ettermiddagstimer på flotte Louise Restaurant & Bar, vise frem det meste og det aller beste G.D Vajra har å by på. Han vil også fortelle mer om familiens historie i Piemonte og deres pasjon for bærekraftig og økologisk vingårdsdrift.

Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake disse skattene fra Piemonte, ta med deg dine venner, kolleger, kjente og kjære på en enestående smaking.   

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her