Siciliansk trøkk til godpris

Sicilia er kontrastenes land. Denne produsenten tilhører den moderne enden av skalaen. Men byr likevel på mye lokal karakter til veldig god pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

De driftige Cusumano-brødrene styrer over i alt 450 hektar fordelt på flere adresser over hele Sicilia . Men de lager "bare" 2,5 millioner flasker, takket være streng utbyttekontroll. Og det kjennes på smaken. Deres Cusumano Syrah 2008 (15430) som kommer fra nordvestsiden av øya, hvor Cusumano har sitt hovedsete, byr på god karakter og fin fasthet til tross for at den befinner seg på enkleste nivå.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Internasjonal stil
En herlig ueiket vin til alt fra kveldskos til selveste julemiddagen , for den rydder godt opp i alt som heter vanskelige aromaer og fett.

Dens storebror, Benuara Nero d'Avola Syrah 2006 (20680) , som henter sitt råstoff fra Pachino på Sørøst-Sicilia, har øyas viktigste røde drue som hovedingrediens, og det gir den enda mer lokalpreg. Men like fullt en internasjonal vin rent stilmessig med stor munnfølelse og flott syre samt gode tanniner. Et supert følge til grillet rødt kjøtt. Spesielt siden vinen har en liten touch av fat.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cusumano Syrah 2008

Produsent:
Cusumano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
121,00 kr
Varenummer:
1543001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Benuara Nero d'Avola Syrah 2006

Produsent:
Cusumano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
2068001
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen