Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Sier opp 33 ansatte

Tapte inntekter gjør at Ernst hotell i Kristiansand legger ned nattklubben og sier opp 33 ansatte.
Redaksjonen
04 Desember 2008 - 13:00

En del av de oppsagte med lengst ansiennitet vil trolig få fortsette i ulike stillinger, ettersom puben Dr. Fjell fortsatt vil være i drift.
 
Fra januar
Men i første omgang har 33 ansatte fått oppsigelser som trer i kraft fra 1. januar 2009.
 
Alle de oppsagte har hatt deltidsstillinger på hotellet. En del av de oppsagte har jobbet på Ernst to til tre dager i uken i flere år, mens andre har jobbet der annenhver helg.
 
- De fleste har hatt inntekten fra nattklubben som en viktig biinntekt, sier Øyvind Eikaas, hotelldirektør på Clarion Hotell Ernst i Kristiansand til fvn.no.
 
Tapte mye
Hotelldirektøren er klar når det gjelder årsaken til nedleggingen og oppsigelsene.
 
- Tapte inntekter på grunn av kortere skjenketider er årsaken til at vi nå var nødt til å gjøre noe, sier Eikaas.
 
Ham sier at hotellet har tapt mellom to- og tre-hundretusen kroner i måneden i omsetning etter at de nye skjenketidende ble innført fra 1. august i år.
 
Trist
Hotelldirektøren synes det er trist at en epoke på Ernst er over og ikke minst at gode medarbeidere mister jobben.
 
Han gir politikerne i Kristiansand skylden for nedleggelsen av nattklubben.
 
- Vi er avhengige av en forutsigbarhet i denne bransjen. Når politikerne gjør slike endringer som i høst, blir konsekvensen at også vi må gjøre endringer, og nå legger ned deler av driften og sier opp et stort antall ansatte, sier Eikaas.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her