Sikader skremmer i California

Sikader skremmer i California

Sikaden VLCH rykker fram i amerikanske vinmarker.

Vinprodusenter i California følger for tida nøye med på utviklingen lenger nord på den amerikanske vestkysten. Ifølge University of California Cooperative Extension er det fare for at sikaden Erythroneura ziczac Walsh, også kalt Virginia Creeper Leafhopper (VCLH), er på vei sørover.

Det er allerede oppdaget angrep tett ved grensen til Pregon, i den nordlige delen av Sacramento Valley og i Sierre, Lake og Mendocino. Insektene har etter alt å dømme ikke kommet til Sonoma eller Napa Valley, skriver vinavisen.dk.

Det er særlig økologiske vinmarker som er angrepet av VCLH, som i motsetning til andre sikadearter i denne delen av landet ikke har naturlige fiender som holder bestanden nede.

Både nymfer og voksne sikader får næring ved å punktere bladenes celler og suge ut innholdet. Ved harde angrep visner bladene og faller av, noe som går ut over vinstokkenes fotosyntese og kvaliteten på druene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Kun for medlemmer: Unik og luksuriøs reise til Champagne til spesialpris

I løpet av fire aprildager neste år får du oppleve det aller beste Champagne har å by på fra vinsmakinger hos topprodusenter til lunsjer og middager på Michelin-restauranter og selvsagt overnatting på de aller mest komfortable hotellene. Dette vil du ikke gå glipp av. Som medlem får du dessuten spesialpris og sparer 3.800 kroner per person. Les hele saken

Til toppen