Godbiter i pollisten
Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.
04 August 2021 - 12:45

BloodRoot_Pinot_Noir.jpg [58.88 KB]For BloodRoot Pinot Noir 2018 er en superseriøs pinot noir, som riktignok også er god å drikke. Men som også tåler lagring i minst 7-8 år og det til en pris av 299 kroner. For her får du det du ønsker av klassisk pinot-eleganse og syrlig frukt samt flott fylde. En lekkerbisken til retter med lam eller elg, men også når du trenger noe å fylle i ditt romsligste glass.

Da jeg begynte å lete etter info om vinen , kom jeg til en svært så anonym nettside, noe som er uvanlig for en californisk vin. Forklaringen er ikke latskap, men at innholdet i flasken og for så vidt framstillingen er hemmelig. Initiativtakerne er imidlertid ingen hemmelighet og det er paret Kelly og Noah Dorrance som til daglig jobber for Reeve Winery i Sonoma, som står bak. Sammen med en gjeng med andre berømte vinmakere og vinmarkeiere, som ikke navngis.

BloodRoot_Photo1_KellyandNoah.jpeg [8.01 MB]
Kelly og Noah Dorrance.

tasting_rooms_wineries_BloodRoot_Wines_Sonoma_County_0020-27f0dba35056a36_27f0dccc-5056-a36a-07187b866cdef892.jpg [33.65 KB]
BloodRoot har en adresse i Healdsburg, Sonoma hvor vinene kan smakes.

Det er nok forklaringen på no-brainer-argumentet. Her må du bare akseptere at de som har laget den vet hva de driver med. Den er ikke like anonym som Next Vintage-vinene, men det de har til felles er at vinen med en annen etikett hadde hatt en helt annen pris.  

BloodRoot_Cabernet_Sauvignon.jpg [64.18 KB]Det er dessuten rikelig tilgang på denne vinen. Fra samme paraply kommer BloodRoot Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 som også er utrolig rimelig tatt kvaliteten i betraktning.

Den er det imidlertid mindre av i øyeblikket. Men importøren lover at det kommer mer i september, og det passer jo bra med tanke på høsten. For her får du en lekker Napa-cab med flott solbærsyrlighet, stor fylde og godt tanninbitt. Den bare ber om et stykke skikkelig saftig kjøtt.

Mens pinot noiren får druer fra Sonoma og litt fra Marin County og Mendocino, til sammen 12 vinmarker, både kjølige og varmere beliggenhet, er denne 100 prosent Napa. Det er både snakk om parseller som ligger i dalbunnen og i høyden, alt på Mayacamas-siden av Napa, og mellom St. Helena og Calistoga, for den som er lommekjent. 

Dette er en måte å balansere ut rikdommen cabernetdruene får i den varmere dalbunnen. Kombinert med at 2018 er en kjøligere årgang, oppnås en veldig klassisk oldschool Napa-cab-stil. 

Her kan du lese mer om utviklingen for Napa-cab 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

BloodRoot_Photo7_NoahVineyard.jpg [157.96 KB]
Noah Dorrance i en av de hemmelige vinmarkene som gir druer til BloodRoot.

BloodRoot_Photo5_Bottles.jpg [442.51 KB]
BloodRoot kommer også som rosevin og chardonnay, men ikke i Norge for tiden. Og av caberneten kommer det påfyll til høsten. 

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt..

Portrett-Aase-HQcrop.jpg [196.54 KB]
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her