Siste kopp som kaffesjef

Siste kopp som kaffesjef

Egil Pettersen går av etter 30 år i Norsk Kaffeinformasjon.

Han har drukket kaffe siden han var ti år. Siden har den svarte drikken fulgt Egil Pettersen, de siste 30 årene også i yrkeslivet. Nå takker han av som leder i Norsk Kaffeinformasjon.

– Nordmenn har i mange år tronet på toppen blant verdens mest kaffedrikkende folk, takket være høy kvalitet og at vi tilbereder den riktig. Vi fikk tidlig øynene opp for kvalitetskaffe fordi vi kunne bytte den til oss mot klippfisk, sier Pettersen.

Han har reist verden rundt som kaffemisjonær, og ble senest i januar bedt om å komme til India for å lære tilreisende fra hele verden å lage kaffe på den norske måten. Og Oslo regnes i dag som en av de beste byene i verden å reise til for kaffeturister.

Marit Lynes overtar som leder i Norsk Kaffeinformasjon, hvor hun har vært informasjonssjef siden 2005.

– Jeg gleder meg til nye utfordringer, men har egentlig ingen planer om å revolusjonere Norsk Kaffeinformasjon. Jeg ønsker å fortsette den kursen vi har, samt å sørge for at organisasjonen er i takt med tiden og oppleves som et samlende organ for norsk kaffebransje. Fokus på faglig kompetanse skal fortsatt være ett av våre viktigste satsingsområder, sier Lynes.

Hun startet sin kaffekarriere i 1998 som produktsjef i Coop. I Norsk Kaffeinformasjon har hun arbeidet som informasjonssjef i fem år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen