Sjeldenhet som bør prøves

Denne madeiraen har tilnærmet perfekt balanse og er et funn for den som ikke er så glad i søte viner.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Madeira står ikke øverst på listen over populære vintyper. Mange forbinder det med en generasjon som for lengst er gått i graven. Og siden polets faste sortiment bare byr på én eneste utgave, blir salget også deretter.

For ung
Selv om Cossart Gordon Verdelho 5 Years Old (13383) er vel verd pengene, viser den ikke madeiras og verdelhodruen i særdeleshet sitt potensial. Til det er den rett og slett for ung.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Madeira er nemlig en vintype som i en helt annen grad enn sine artsfrender portvin og sherry tåler og trenger lang fatlagring. Den spesielle fremstillingsmåten gjør dessuten at madeira holder lenge selv etter at flasken er åpnet.

Passe søt
Ikke det at det er noe problem når det er snakk om så gode eksemplarer som Barbeito Verdelho 1981 (44940) (for 75cl). Men siden prisen for vellagret madeira er vesentlig høyere enn for de yngste, er det et poeng for den som vil strekke nytelsen maksimalt. Heldigvis finnes den også svært gunstig priset som 50cl-flasker, FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="68017" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_68017" BOTTLEVIEW="2">

Verdelho er etter min mening den perfekte madeiradruen siden den ikke gir for søt vin. Dermed sløres ikke aromaene til av sødme. Samtidig gir den lille sødmen som balanseres av svært gode syrer en fullendt opplevelse og perfekt munnfølelse.

God investering
Når vi vet at god madeira fortsetter å utvikle seg mens den ligger i fatene, og at den kan bli der i 150 år, viser vår utvalgte en imponerende kompleksitet allerede etter 25 år. Den finnes dessuten i to formater og overraskende nok er 50 cl-utgaven billigere enn helflasken.

Hvis dette frister til mersmak, har Barbeito et fantastisk utvalg av vellagret madeira av både verdelho og malvasia/malmsey. Dette er noen av det beste vininvesteringene du kan gjøre siden vinene er så å si 100 prosent feilfrie, ferdig oksiderte som de er.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
• FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="68017" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_68017" BOTTLEVIEW="2"> (50cl)
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Dersom du allerede er abonnent på Ukens vin (før 06.09.06) vil du automatisk også motta godbiter i pollisten . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen