Sjømat kupper cupfesten

Gratis sjømat til tusenvis på Karl Johan. Det kan bli en realitet under cupfinalen.

Det er Matfestivalen i Ålesund som har tatt initiativet til å dekke et gigantisk "havets festbord" lørdag 7. november, dagen før "slaget om Møre og Romsdal" skal stå på Ullevål stadion. Det skriver Sunnmørsposten.

- Ideen ble født så sent som mandag denne uka, og vi er allerede godt i gang med planleggingen, sier styreleder i Matfestivalen, Arve Tonning.

Ideen er å sette opp et gigantisk telt ved Spikersuppa lørdag formiddag.
- Formålet er å få profilert Møre og Romsdal og ideen springer ut av tanken på å finne et fellesprosjekt som både Molde og Ålesund kan ha sammen for å få vist fram fylket. Hva er da mer naturlig enn å servere sjømat, sier Tonning.

Det er ikke for å mate sultne supportere fra AaFK og MFK, men først og fremst for at folk fra Oslo skal bli nærmere kjent med hva vi har å by på, sier Tonning til Sunnmørsposten.

Sterk alliert
Han har allerede alliert seg med restaurantkongen Bjørn Tore Furset fra Stranda, som eier og driver en rekke restauranter i Oslo, deriblant Ekebergrestauranten og tre fiskerestauranter.
- Han har sagt seg villig til å ta seg av det praktiske, som søknader til Oslo kommune og Mattilsynet. I tillegg stiller han med kokker, sier Tonning.

Men sjømaten skal selvsagt komme fra Møre og Romsdal. Men å fø tusenvis av mennesker koster selvsagt penger, og det har ikke Matfestivalen mye av.

Banken er med
De er avhengige av sponsorer, og har allerede vært i kontakt med en rekke forskjellige som har sagt seg villige. Blant annet så administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre dette som et glimrende fellesprosjekt, siden hans bank støtter begge lag. Tonning forventer også støtte fra Møre og Romsdal fylke, kommunene og aktører innen fiskeribransjen.

- Bacalao, fiskesuppe, fiskekaker og mye mer.- Vi satser på et fellesmøte i neste uke. Nå er det lite som kan stoppe oss, og vi ser fram til å servere det beste havet kan by på til Oslos befolkning, sier Tonning.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen