Skal drive Båthuset

Runo Rekstad driver til vanlig Bache bar. Nå skal han også skape sommerstemning på terrassen til Båthuset i Holmestrand.
Redaksjonen
11 Mai 2009 - 17:00

- Jeg skulle helst vært i gang til 17. mai, men det skal holde hardt. At båthuset åpner 1. juni og til kulturfestivalen er mer sannsynlig, sier sommerens driver av stedet, Runo Rekstad.
 
Det som tar litt ekstra tid er å få på plass et tilfredsstillende kjøkken, montering av gass, utemøbler til den store terrassen og ansatte folk.
 
Ventetid
- Det er for eksempel tre til seks ukers ventetid på møblene, men jeg skal jobbe døgnet rundt for at åpning kan skje fortest mulig, sier Rekstad til Jarlsberg Avis.
 
Runo ser Båthuset som et spennende alternativ til utelivet i Holmestrand forøvrig.
 
Er behov
- Per i dag har vi tre utesteder i byen. Med Båthuset og serveringslekteren i drift dobles nesten tilbudene. Særlig om sommeren har Holmestrand behov for alle, ikke minst for turister som velger å komme sjøveien, sier han.
 
Ut august
Rekstad har avtale om leie av Båthuset fra Holmestrand båtforening for sommeren med opsjon på flere år.
 
- Jeg regner med at dette blir vellykket, og satser rundt 300 000 kroner på dette. Siste åpningsdag blir 30. august, men med en forhåpentligvis noe tidligere åpning enn 1. juni neste år, sier han.
 
Trenger nye folk
- Jeg vil trenge både kokker, servitører, bartendere og hjelp til rydding og oppvask og håper at det skal la seg gjøre å finne dyktige folk selv om det er på kort varsel. På menyen håper jeg det kan stå både grillmat og ferske reker, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her