Skal drive Båthuset

Runo Rekstad driver til vanlig Bache bar. Nå skal han også skape sommerstemning på terrassen til Båthuset i Holmestrand.
Redaksjonen
11 Mai 2009 - 18:00

- Jeg skulle helst vært i gang til 17. mai, men det skal holde hardt. At båthuset åpner 1. juni og til kulturfestivalen er mer sannsynlig, sier sommerens driver av stedet, Runo Rekstad.
 
Det som tar litt ekstra tid er å få på plass et tilfredsstillende kjøkken, montering av gass, utemøbler til den store terrassen og ansatte folk.
 
Ventetid
- Det er for eksempel tre til seks ukers ventetid på møblene, men jeg skal jobbe døgnet rundt for at åpning kan skje fortest mulig, sier Rekstad til Jarlsberg Avis.
 
Runo ser Båthuset som et spennende alternativ til utelivet i Holmestrand forøvrig.
 
Er behov
- Per i dag har vi tre utesteder i byen. Med Båthuset og serveringslekteren i drift dobles nesten tilbudene. Særlig om sommeren har Holmestrand behov for alle, ikke minst for turister som velger å komme sjøveien, sier han.
 
Ut august
Rekstad har avtale om leie av Båthuset fra Holmestrand båtforening for sommeren med opsjon på flere år.
 
- Jeg regner med at dette blir vellykket, og satser rundt 300 000 kroner på dette. Siste åpningsdag blir 30. august, men med en forhåpentligvis noe tidligere åpning enn 1. juni neste år, sier han.
 
Trenger nye folk
- Jeg vil trenge både kokker, servitører, bartendere og hjelp til rydding og oppvask og håper at det skal la seg gjøre å finne dyktige folk selv om det er på kort varsel. På menyen håper jeg det kan stå både grillmat og ferske reker, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her