Skal finne Norges beste

Skal finne Norges beste

Absolut Invite inviterer Norges beste bartendere til dyst i Oslo i februar. Nå er konkurransen åpen for påmelding.
17 Januar 2013 - 15:51

For tredje året på rad blir bartenderkonkurransen Absolut Invite arrangert i Oslo. Norges beste blir nøye utvalgt og invitert til å delta i konkurransen, som frister de tre beste med deltakelse i den internasjonale finalen i Stockholm 1. til 3. mars.

Den internasjonale vinneren får en reise til sommerens eksklusive cocktail-event «Tales of the Cocktail» i New Orleans.

De tolv deltakerne i den norske finalen skal testes i tre kategorier: kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell bartenderkunnskap. Deltakerne velges basert på sitt renommé i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, sine kreative og eksperimentelle egenskaper og den lidenskapen de viser for sitt yrke.

Deltakerne skal lage to drinker hver, én som kan forberedes på forhånd og én som skal komponeres på stedet ved hjelp av ukjente ingredienser. I år som i fjor skal drinkene være inspirert av et tema: Kunst. 

I den sensoriske delen av konkurransen, skal deltagerne identifisere råstoffet i fem blanke og fem brune brennevinstyper. De skal også med bind for øynene identifisere to klassiske cocktails.

Kunnskapsdelen av konkurransen er en skriftlig prøve som består av tjuefem spørsmål knyttet til Absolut, cocktailoppskrifter og kunnskaper om faget.

Konkurransen blir holdt på Nivou i Møllergata 12 den 27. januar fra klokka 14.

Fjorårets Absolut Invite ble vunnet av Monica Berg (bildet), som for tiden jobber på Aqua Vitae cocktail bar i Oslo og allerede er klar som deltaker også i årets mesterskap.

Påmelding skjer på Absolut Invites nettsider eller til richard.during@pernod-ricard.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her