Skal kåre ny finalist til «World Class Bartender of the Year»

12 norske bartendere kjemper om plass.

Den 21. mars fortsetter bartenderkonkurransen World Class i Berns Salonger i Stockholm. 16 svenske og 12 norske bartendere skal kjempe om en plass i den nordeuropeiske finalen i Berlin senere i vår.

World Class er en av bartenderbransjens tøffeste konkurranser der opplegget handler like mye om utdanning som selve konkurransen. Bartenderne som får delta på World Class er noen av de beste i bransjen, og målet for er seier i den globale finalen i New Dehli om den prestisjefylte tittelen «World Class Bartender of the Year».

Det er Diageo som står bak arrangementet.

- Vi er veldig spente på delfinalen i Stockholm. Norske bartendere er meget profesjonelle og har et godt rykte i resten av verden, sier Christian Holst, Country Manager i Diageo Norge.

Hver delfinale har sitt tema. I Stockholm vil fokuset være på vodka, og samtlige deltakere skal bruke vodkaen Ketel One som basisingrediens. Den eksklusive rommen Ron Zacapa vil også presenteres av Maria Navarro, Area Manager for Zacapa i Europa, Afrika og Midtøsten.

I selve konkurransen vil deltakerne få i oppgave å skape en unik drink basert på en rekke spesifikke ingredienser. Hvilke, vil avsløres på stedet.

Juryen består av Justin Smyth, Joerg Meyer og Per Styregård. De skal kåre en norsk og en svensk vinner som går videre til den nordeuropeiske delfinalen i Berlin. Her møter vinnerne sine landsmenn som gikk videre fra delfinalen som ble arrangert i Oslo i oktober 2010. Fra Norge gikk Alexandre Pereira Ruas, bartender på Manolo, videre.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen