Skal overbevise med Paddington i bagasjen

Skal overbevise med Paddington i bagasjen

Stavanger-bartenderen Truls Thomsen er klar for verdensfinale i Beefeaters bartenderkonkurranse. Bidraget er riktig så koselig.

Beefeater MIX LDN Global Final finner sted den 15. januar, og Truls Thomsen fra Newsman/Arkivet i Stavanger representerer Norge i konkurransen.

Les mer om hva som gjør Truls til en dyktig bartender

Her møter han noen av verdens beste bartendere, men han har forberedt seg godt etter at han vant den norske finalen:

– Det første jeg har gjort med tanke på forberedelser er å ta til meg feedbacken fra dommerne i den norske finalen, og gjort små endringer i drinken og presentasjonen. I år var det svært flinke dommere som har vært involvert i mange konkurranser tidligere, Monica Berg, Jesper Høst og Sebastian Hamilton-Mudge, så de vet godt hva de snakker om, sier Truls og legger til:

Paddington ga inspirasjonen

– Deretter har jeg jobbet hardt med finpussen av teknikk og hvordan jeg på best mulig måte får frem hva denne drinken representerer for meg. Fra i fjor så vet jeg at det også mest sannsynlig kommer en overraskelsesrunde, så jeg har også brukt en del tid på å lese meg opp på alt fra urter og krydder til kultur i London.

Neste torsdag er det en cocktail som Truls har valgt å kalle Mr. Paddington som skal bringe ham lykke.

– Historien om bjørnen Paddington fikk jeg høre flere ganger da jeg var liten, og den ga meg mitt første innblikk i London. Siden oppgaven var «London Inspires you. You inspire London», var det kjekt å gå tilbake til historien om Paddington. Da jeg laget denne drinken, handlet det mye om å være leken og å ha det gøy, samtidig som å trekke frem nye spennende smakskombinasjoner med Beefeater 24.

Mye konkurranseerfaring

Gincocktailen med det koselige navnet er så absolutt leken med pisco smakssatt med jasmin- og sencha-te, honning og appelsinbitter. På god London-maner serveres den med en liten toast med hjemmelaget appelsinmarmelade.

Truls har allerede solid konkurranseerfaring. I fjor deltok har i de innledende nasjonale rundene i World Class samt i Absolut Invite sin globale finale i Stockholm. Dessuten var han med på å arrangere en intern cocktailkonkurranse i Stavanger for barene i bar- og restaurantgruppen Herlige Stavanger Restauranter.

Prøv å lage konkurransedrinken du også:

Mr. Paddington

4½ cl Beefeater 24
2 cl Barsol Pisco infusert med jasmin- og sencha-te
1 cl honningsirup (1:1 honning og vann)
2 dæsjer Angostura Orange Bitter

Røres og siles i et cocktailglass, og serveres med en liten toast med hjemmelaget appelsinmarmelade.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen