Skandale i Kinas Bordeaux

Omfattende svindel i Kinas førende vinregion.

En stor skandale har rammet Kinas viktigste vinregion, Changli, også kalt Kinas Bordeaux, skriver vinavisen.dk.

Regionen ligger i provinsen Hebei, hvor en tredjedel av all kinesisk vin blir produsert.

Kinesisk tv avslørte svindelen etter at den fikk tak i materiale fra opptak fra overvåkningskameraer hos en av produsentene i regionen.

Opptakene viser hvordan arbeidere i vinhuset Jiahua satte falske etiketter med navn på kjente internasjonale vinprodusenter på hundrevis av flasker.

Ifølge tv-kanalen har Jiahua solgt flere enn to millioner flasker forfalsket vin i året de siste par årene.

Det kom også fram at flasker fra en rekke produsenter ikke hadde mye til felles med vin, men inneholdt sukkervann blandet med farge- og aromastoffer. Enkelte flasker inneholdt imidlertid i tillegg rundt 20 prosent gjæret druejuice.

De forfalskede vinene ble solgt til engros- og detaljhandelen for priser ned til fire norske kroner pr. flaske. På grunn av de fine etikettene kunne flaskene selges for langt høyere priser til forbrukerne.

De mange aroma- og fargestoffene kan i tillegg føre til helseskader, alt fra hodepine til hjerteproblemer og kreft.

Umiddelbart etter tv-sendingen ble 30 av 100 vinprodusenter i området stengt, mens hundretusener av forfalskede flasker ble tilbakekalt fra butikkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Test 952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaffes i tide til den store festen. Les hele saken

Til toppen