Skandinavias krimhovedstad?

Skandinavias krimhovedstad?

I en tysk reiseguide advares det mot den høye kriminaliteten i Oslo.

Det er siste utgave av reiseguiden til det tyske forlaget Dumont, som utgis på engelsk, tysk og italiensk, som beskriver Oslo som «kriminalitetshovedstaden i Skandinavia» og en by som er utrygg for kvinner etter mørkets frembrudd, i følge Hegnar Online/NTB.

Guiden baserer sin beskrivelse på opplysninger fra 2008. Her fremgår det at kriminaliteten i Oslo er fire ganger høyere enn i New York sett i forhold til innbyggertall.

Oslos ordfører Fabian Stang (H) synes det er leit at byen blir stemplet som en kriminalitetshovedstad.

– Jeg skulle ønske at vi hadde en justisminister som la opp til nulltoleranse for kriminalitet. Mye av det som blir gjort, er bra. Men når det gjelder den grunnleggende holdningen, tror jeg vi må bli litt mer bestemte, og jeg tror det er feil å akseptere litt kriminalitet, sier han til ABC Nyheter.

Han viser til at det i New York er ordføreren som styrer politiet, og sier han gjerne skulle hatt mer innflytelse over politiets prioriteringer i Oslo.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen