Denne drinken er så lett å lage at det er umulig å mislykkes. Bare husk å bruke rikelig med is. Cognac og hetvinen pineau des charentes er nært beslektet og det bidrar til å gjøre drinken ekstra rik, men også harmonisk. Lime frisker opp og den hemmelige ingrediensen orgeat, en mandelsirup ethvert barskap må ha, bidrar med dybde og mer julestemning. Den lager du enkelt selv. Men den kan selvsagt også kjøpes.
Skap ekstra julestemning med en drink som denne
Les også
Angel Side drinkoppskrift med cognac og pineau des charentes
Fremgangsmåte
- Fyll ingrediensene i en shaker med isbiter.
- Rist kraftig.
- Sil over i et (avkjølt) cocktailglass og pynt evt med en tørket limeskive.
Slik lager du orgeat - mandelsirup selv
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av BNIC
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Rekordmange oster i årets VM
Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.
Les hele saken101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele saken