Skar seg til nordisk kjøtt-sølv

Skar seg til nordisk kjøtt-sølv

Ingvild Eriksen sikret Norge sølv i det aller første nordisk/baltiske mesterskapet i kjøttfag.

Konkurransen for lærlinger ble arrangert under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo i helga.

– Jeg har bare trent i to måneder, målet var å delta og å ha det gøy. Dette var skikkelig gøy og ga mersmak til å delta i flere konkurranser, forteller Ingvild Eriksen til Newswire etter premieutdelingen.

LES OGSÅ: Inger Margrethe tok NM-gull

I slutten av januar begynte 20-åringen som lærling som butikkslakter ved Meny Gulskogen i Drammen. Ni måneder senere tok hun altså sølv i sin første konkurranse noensinne. Hun førte kniven med stødig hånd gjennom den tre timer lange konkurransen og ble bare slått av Julius Paulavicius fra Litauen, mens danske Kenny Holberg kom på tredjeplass.

Oppgaven var å bene ut en hel svineskinke med knoke. Av denne måtte de lage to surrede steker, seks grillretter, en nasjonalrett og fem-seks valgfrie retter.

– At Ingvild tar sølv for Norge i denne konkurransen er imponerende, ikke minst siden mange av konkurrentene fra våre naboland har mer praktisk erfaring med kjøttskjæring, sier Britt Kristiansen fra Kurs- og opplæringskontoret for salgs- og matfagene, som sammen med NHO Mat og Landbruk arrangerer konkurransen.

LES OGSÅ: Bruarøy er Salmakokk 2012

Foto: Newswire/Robert Hansen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen