Til topps i kjøtt-NM

Til topps i kjøtt-NM

I fjor tok hun bronse. I helga kunne Inger Margrethe Granhaugen juble for seier i NM i kjøttfag.

Etter tre timers intensivt arbeid var en svineskinke og en hel mørbrad av storfe forvandlet til 29 kjøttprodukter. De ga Inger Margrethe Granhaugen seieren i NM i kjøttfag.

Finalen gikk av stabelen under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo, skriver Newswire.

– Det var like spennende å være med i år som i fjor. Men jeg hadde nok litt bedre kontroll på psyken i år, for i fjor var jeg glad for å ha fingrene i behold. Så mye skalv jeg på hendene, sier Granhaugen.

Neste måned er hun ferdig med læretiden ved Meny. Da står fagprøven som butikkslakter for tur.

LES OGSÅ: Bruarøy er Salmakokk 2012

NM i kjøttfag for svenner og lærlinger er arrangert siden 1995, de siste årene som en ren konkurranse for butikkslaktere. Årets finale inneholdt kun jenter. Tonje Krystad Fikse fra Tønsberg, lærling ved Ica Maxi, og og Isabell Kozagaci fra Trondheim og Coop Mega delte andreplassen, mens Stine Jepsen fra Kristiansand og Ica Maxi kom på tredjeplass.

– Jentene er nok ekstra dyktige med den aller siste touchen på produktene, slik at de ser spesielt lekre ut i kjøttdisken, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

NM i kjøttfag arrangeres av NHO Mat og Landbruk.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen