Skeie går for gull

Uendelige timers målrettet trening skal endelig utløses under fem intense timer konkurranse. Se de lekre rettene til Geir Skeie og følg live video her.
Redaksjonen
28 Januar 2009 - 10:07

Den høyeste utmerkelsen en kokk kan få er en seier i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, og Geir Skeie er en av de aller største favorittene til årets tittel.
 
Skeie møter 23 av verdens aller beste kokker til dyst, der de skal lage de lekreste retter på bare fem timer.
 
Konkurransen som finner sted i Lyon, er delt opp over to dager med 12 kandidater tirsdag 27. januar, og de siste 12 onsdag 28. januar.
 
Geir Skeie er førstemann ut på konkurransens andre dag, og leverer sin første rett ca klokken 14. Det endelige resultatet blir ikke annonsert før senere på ettermiddagen på konkurransens siste dag.
 
Apéritif kommer tilbake med resultatene i en egen artikkel så snart de er klare.
 
Se Geir Skeies meny med de fantastiske bildene nedenfor
 
Utallige timer trening
Geir Skeie har lagt ned en utrolig mengde trening foran denne konkurransen. Han har til og med innredet en garasje eksakt slik som konkurransekjøkkenet i Lyon er innredet.
 
Med mange lange timer på kjøkkenet sammen med Adrian Løvold som commis (hjelper), har Skeie finpusset teknikker, smaker og tidsbruk ned til minste sekund.
 
Skeie er til daglig kjøkkensjef ved Midtåsen Solvold i Sandefjord, og han har gjennom flere år jobbet i tett samarbeid med Odd Ivar Solvold som har vært hans coach under forberedelsene til årets konkurranse.
 
 
Utrolig merittliste
Norge har en fantastisk historie i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or. Siden Arne Brimi deltok for første gang for Norge i 1987, har vi tatt hjem ikke mindre enn tre gull, to sølv, og én bronse.
 
Under historiens første Bocuse d'Or Europe i Stavanger i 2008, knuste årets norske kandidat, Geir Skeie, de andre kokkene med klar margin og hentet hjem seieren.
 
Konkurranseoppskriftene
Det er ikke tvil om at Bocuse d'Or er en ekstremsport for de som deltar, med all den tiden de legger ned i forberedelsene før konkurransen. Ikke minst gjenspeiles dette i konkurranserettene.
Under Bocuse d'Or 2009 skal kandidatene lage en fiskerett og en kjøttrett basert på de aller beste råvarer.

Fiskeretten skal bestå av kamskjell, villtorsk og dypvannsreker fra Norge, mens kjøttretten skal lages av okserasen Angus Aberdeen.
 
Konkurranseoppskrifter er veldig detaljerte og nedenfor finner dere de enkelte delene av Skeies to menyer.
 
Vi ønsker Geir lykke til under årets konkurranse!
 
Norsk torsk, kamskjell og reker a la Sandefjord
 
• Torskerygg med lettrøkt kamskjell og torskebuk, sphære på grønne erter, brandade og sprøstekt torskeskinn.
 
• Norsk "kabaret" med erter, reker og løk.
 
• Rødbetekube med jordskokk og svarte trøfler.
 
• Potet og purreløk med vaktelegg.
 
• Riesling- og pepperrot-emulsjon.
Angus Aberdeen a la Sæterbø
• Oksecarré med gåselever.
 
• Indrefilet av Angus med svarte trøfler.
 
• Oksehale med persillerot.
 
• Persillerot med spinat og glasert oksekjake.
 
• Grønne bønner og artiskokker.
 
• Brunet løkpyramide.
 
• Potetpuré med svarte trøfler og benmarg.
 
• Oksekraft-reduksjon med laubær og persille.
 
Foto: Paal-André Schwital

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her