Skeie går for gull

Uendelige timers målrettet trening skal endelig utløses under fem intense timer konkurranse. Se de lekre rettene til Geir Skeie og følg live video her.
Redaksjonen
28 Januar 2009 - 11:07

Den høyeste utmerkelsen en kokk kan få er en seier i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, og Geir Skeie er en av de aller største favorittene til årets tittel.
 
Skeie møter 23 av verdens aller beste kokker til dyst, der de skal lage de lekreste retter på bare fem timer.
 
Konkurransen som finner sted i Lyon, er delt opp over to dager med 12 kandidater tirsdag 27. januar, og de siste 12 onsdag 28. januar.
 
Geir Skeie er førstemann ut på konkurransens andre dag, og leverer sin første rett ca klokken 14. Det endelige resultatet blir ikke annonsert før senere på ettermiddagen på konkurransens siste dag.
 
Apéritif kommer tilbake med resultatene i en egen artikkel så snart de er klare.
 
Se Geir Skeies meny med de fantastiske bildene nedenfor
 
Utallige timer trening
Geir Skeie har lagt ned en utrolig mengde trening foran denne konkurransen. Han har til og med innredet en garasje eksakt slik som konkurransekjøkkenet i Lyon er innredet.
 
Med mange lange timer på kjøkkenet sammen med Adrian Løvold som commis (hjelper), har Skeie finpusset teknikker, smaker og tidsbruk ned til minste sekund.
 
Skeie er til daglig kjøkkensjef ved Midtåsen Solvold i Sandefjord, og han har gjennom flere år jobbet i tett samarbeid med Odd Ivar Solvold som har vært hans coach under forberedelsene til årets konkurranse.
 
 
Utrolig merittliste
Norge har en fantastisk historie i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or. Siden Arne Brimi deltok for første gang for Norge i 1987, har vi tatt hjem ikke mindre enn tre gull, to sølv, og én bronse.
 
Under historiens første Bocuse d'Or Europe i Stavanger i 2008, knuste årets norske kandidat, Geir Skeie, de andre kokkene med klar margin og hentet hjem seieren.
 
Konkurranseoppskriftene
Det er ikke tvil om at Bocuse d'Or er en ekstremsport for de som deltar, med all den tiden de legger ned i forberedelsene før konkurransen. Ikke minst gjenspeiles dette i konkurranserettene.
Under Bocuse d'Or 2009 skal kandidatene lage en fiskerett og en kjøttrett basert på de aller beste råvarer.

Fiskeretten skal bestå av kamskjell, villtorsk og dypvannsreker fra Norge, mens kjøttretten skal lages av okserasen Angus Aberdeen.
 
Konkurranseoppskrifter er veldig detaljerte og nedenfor finner dere de enkelte delene av Skeies to menyer.
 
Vi ønsker Geir lykke til under årets konkurranse!
 
Norsk torsk, kamskjell og reker a la Sandefjord
 
• Torskerygg med lettrøkt kamskjell og torskebuk, sphære på grønne erter, brandade og sprøstekt torskeskinn.
 
• Norsk "kabaret" med erter, reker og løk.
 
• Rødbetekube med jordskokk og svarte trøfler.
 
• Potet og purreløk med vaktelegg.
 
• Riesling- og pepperrot-emulsjon.
Angus Aberdeen a la Sæterbø
• Oksecarré med gåselever.
 
• Indrefilet av Angus med svarte trøfler.
 
• Oksehale med persillerot.
 
• Persillerot med spinat og glasert oksekjake.
 
• Grønne bønner og artiskokker.
 
• Brunet løkpyramide.
 
• Potetpuré med svarte trøfler og benmarg.
 
• Oksekraft-reduksjon med laubær og persille.
 
Foto: Paal-André Schwital

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her