Skeie starter fiskerestaurant

Det var (blant annet) med norsk sjømat Geir Skeie sikret seg seier i Bocuse d'Or, så hva er ikke mer naturlig at det er det som blir hans bidrag til landets restauranttilbud.
Redaksjonen
14 Januar 2010 - 17:53

- Sandefjord er ikke akkurat Paris, men historien har vist at små byer kan framstå som spennende matbyer. Verdensmester Geir Skeie skal drive restaurant i lokalene til Brødrene Berggreen. En av Norges mest kjente fiskehandlere forener krefter med den velkjente mesterkokken Geir Skeie. Restauranten vil servere sjømat av høy kvalitet, i et folkelig konsept. Sandefjord får dermed nok et tilbud på matfronten, skriver Sandefjords Blad.

Sesong
Restauranten åpner i november og vil være åpent i julebordssesongen og på sommeren, fra mai til august.

- Jeg vil fokusere på de fantastiske råvarene jeg får tilgang til her og gi gjestene en unik og spesiell opplevelse på kaikanten i Sandefjord, sier Geir Skeie.

Nå jobber han med å sette sammen en god stab og designe et interiør som skal skape den ønskede atmosfæren. Ordfører Bjørn Ole Gleditsch blir glad når han hører at Geir Skeie blir i Sandefjord. - Det var jeg litt spent på. Dette er en berikelse for byen og vil gi et fornuftig løft for Brødrene Berggren, sier han.

- Vi i kommunen jobber med å få en sterkere link og bedre tilgjengelighet mellom havna og sentrum. Skeie er et kjent navn, også utenfor Norges grenser. Dette gir byen attraktiv oppmerksomhet, mener ordføreren.

Matbyen
- Jeg håper denne restauranten vil styrke det kulinariske mangfoldet i Sandefjord. Og at det skaper større interesse for fisk og skalldyr, sier fiskehandler Kjell Henry Olsen til Sandefjords Blad.

Hans forretning, Brødrene Berggreen, styrer mot sitt hundrede år i 2011. Etableringen av restauranten er et ledd i en gjennomtenkt plan. Det nye bygget på brygga åpner til høsten og vil utgjøre 1.800 kvm. - I tillegg til restaurant, får vi fiskemottak, filetproduksjon, røykeri, engrosavdeling, fiskematproduksjon, kontorer og butikk under samme tak, forteller Olsen. Verken han eller Skeie er redd for konkurransen i byen.

Konkurranse er sunt
- Konkurranse gjør alle bedre. Matglade mennesker får da et rikere tilbud og bedre mat, mener Geir Skeie.

Overrasket
Daglig leder Gunn Beate Helgås på Mathuset Solvold blir svært overrasket over nyheten det Sandefjords Blad formidler.

- Oj, det visste jeg ikke. Skal han det? Det blir sterk konkurranse fra en dyktig kokk. Det kan være bra med et rendyrket konsept, selv om det er mange om beinet her i byen nå, sier Helgås til avisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her