Skeie vil vinne

Geir Skeie går for seier i kokke-EM.
Redaksjonen
30 Juni 2008 - 10:00

- Jeg er med for å vinne. Ingen andre plasseringer. Enten så vinner du eller så er du i bakevja, sier Geir Skeie.
 
Kokken fra Fitjar i Hordaland er klar for Bocuse d'Or i Frankrike neste år, takket være sterk norsk plassering av Sven Erik Renaa i Lyon fjor.
 
Men de skjer mer i Stavanger. Parallelt arrangeres diverse mesterskap i alt fra østersåpning til vinservering. Det er også lagt inn to dagers matfaglig konferanse.
 
Bærekraft
Dit kommer kokke-VMs far, Paul Bocuse, og forteller om sitt fast food-konsept. Professor Claude Fischler snakker om hvordan miljø, bærekraft og sosialt ansvar påvirker den europeiske forbruker, mens kokk Bill Gallagher fra Sør-Afrika skal snakke om restauranter og kokkers betydning for trender.
 
Øver i bråk
Skeie ble kåret til Årets kokk i 2006 og 2007. Tirsdag 2. juli, på 28-årsdagen sin, entrer han scenen som førstemann ut på EMs andre dag. Det regnes som et bra startnummer:
Sandnes-kokken Charles Tjessem vant med samme utgangspunkt da han deltok i kokke-VM i 2003.
 
- Det blir veldig spesielt å stå der foran et publikum som heier og bråker, med musikk og støy i tillegg. De siste gjennomgangene har vi øvd på rettene med bråk og musikk for å venne oss til det, sier Skeie.
 
- Jeg føler ikke noe press. Bare fra meg selv. Det er klart at pulsen vil ligge høyt mens det står på, men slik skal det være, sier Skeie til siste.no.
Øver i garasjen
 
Til daglig jobber Skeie på Solvold i Sandefjord, men i et år har han øvd i garasjen i tillegg. Han har selv bygget om lokalet til et kjøkken identisk med det kjøkkenet han skal arbeide på i EM-finalen.
 
- Det er viktig for å venne seg til hvor alt er. Når det virkelig gjelder kan jeg ikke kaste bort tid på å lete etter kniver eller fomle med utstyr, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her