Skeie vil vinne

Geir Skeie går for seier i kokke-EM.
Redaksjonen
30 Juni 2008 - 09:00

- Jeg er med for å vinne. Ingen andre plasseringer. Enten så vinner du eller så er du i bakevja, sier Geir Skeie.
 
Kokken fra Fitjar i Hordaland er klar for Bocuse d'Or i Frankrike neste år, takket være sterk norsk plassering av Sven Erik Renaa i Lyon fjor.
 
Men de skjer mer i Stavanger. Parallelt arrangeres diverse mesterskap i alt fra østersåpning til vinservering. Det er også lagt inn to dagers matfaglig konferanse.
 
Bærekraft
Dit kommer kokke-VMs far, Paul Bocuse, og forteller om sitt fast food-konsept. Professor Claude Fischler snakker om hvordan miljø, bærekraft og sosialt ansvar påvirker den europeiske forbruker, mens kokk Bill Gallagher fra Sør-Afrika skal snakke om restauranter og kokkers betydning for trender.
 
Øver i bråk
Skeie ble kåret til Årets kokk i 2006 og 2007. Tirsdag 2. juli, på 28-årsdagen sin, entrer han scenen som førstemann ut på EMs andre dag. Det regnes som et bra startnummer:
Sandnes-kokken Charles Tjessem vant med samme utgangspunkt da han deltok i kokke-VM i 2003.
 
- Det blir veldig spesielt å stå der foran et publikum som heier og bråker, med musikk og støy i tillegg. De siste gjennomgangene har vi øvd på rettene med bråk og musikk for å venne oss til det, sier Skeie.
 
- Jeg føler ikke noe press. Bare fra meg selv. Det er klart at pulsen vil ligge høyt mens det står på, men slik skal det være, sier Skeie til siste.no.
Øver i garasjen
 
Til daglig jobber Skeie på Solvold i Sandefjord, men i et år har han øvd i garasjen i tillegg. Han har selv bygget om lokalet til et kjøkken identisk med det kjøkkenet han skal arbeide på i EM-finalen.
 
- Det er viktig for å venne seg til hvor alt er. Når det virkelig gjelder kan jeg ikke kaste bort tid på å lete etter kniver eller fomle med utstyr, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her