Skeie vil vinne

Geir Skeie går for seier i kokke-EM.

- Jeg er med for å vinne. Ingen andre plasseringer. Enten så vinner du eller så er du i bakevja, sier Geir Skeie.
 
Kokken fra Fitjar i Hordaland er klar for Bocuse d'Or i Frankrike neste år, takket være sterk norsk plassering av Sven Erik Renaa i Lyon fjor.
 
Men de skjer mer i Stavanger. Parallelt arrangeres diverse mesterskap i alt fra østersåpning til vinservering. Det er også lagt inn to dagers matfaglig konferanse.
 
Bærekraft
Dit kommer kokke-VMs far, Paul Bocuse, og forteller om sitt fast food-konsept. Professor Claude Fischler snakker om hvordan miljø, bærekraft og sosialt ansvar påvirker den europeiske forbruker, mens kokk Bill Gallagher fra Sør-Afrika skal snakke om restauranter og kokkers betydning for trender.
 
Øver i bråk
Skeie ble kåret til Årets kokk i 2006 og 2007. Tirsdag 2. juli, på 28-årsdagen sin, entrer han scenen som førstemann ut på EMs andre dag. Det regnes som et bra startnummer:
Sandnes-kokken Charles Tjessem vant med samme utgangspunkt da han deltok i kokke-VM i 2003.
 
- Det blir veldig spesielt å stå der foran et publikum som heier og bråker, med musikk og støy i tillegg. De siste gjennomgangene har vi øvd på rettene med bråk og musikk for å venne oss til det, sier Skeie.
 
- Jeg føler ikke noe press. Bare fra meg selv. Det er klart at pulsen vil ligge høyt mens det står på, men slik skal det være, sier Skeie til siste.no.
Øver i garasjen
 
Til daglig jobber Skeie på Solvold i Sandefjord, men i et år har han øvd i garasjen i tillegg. Han har selv bygget om lokalet til et kjøkken identisk med det kjøkkenet han skal arbeide på i EM-finalen.
 
- Det er viktig for å venne seg til hvor alt er. Når det virkelig gjelder kan jeg ikke kaste bort tid på å lete etter kniver eller fomle med utstyr, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen